0,3 промила е кръвната проба на полицая, прегазил бебето в Крушевец

23150
0,3 промила е кръвната проба на полицая, прегазил бебето в Крушевец
Снимка: БГНЕС

Костадин Стоянов, причинил смъртта на 11-месечно бебе в село Крушевец, е дал обяснения пред разследващите. В тях той твърди, че както си карал усетил, че изведнъж колата завлича настрани, в едната посока. Първо се ударил в електрически стълб, а от удара се получил нещо като рикошет и количката с бебето се засилила към оградата.

Стоянов е в ареста с удължена мярка за задържане от 72 часа. Той е привлечен като обвиняем по чл.343, ал.3, Б, за него се предвижда от 3 до 10 г. лишаване от свобода. Бързото повдигане на обвинение е прецедент, практика при пътните инциденти е това да става едва след автотехническата експертиза. В случая обаче е допуснато изключение.

"Клиентът ми е много разстроен, съжалява за трагедията, но не е вярно, че е стоял безучастен. Напротив, опитал е да окаже първа помощ, обадил се е на тел.112. Той е бутал колата",
каза адвокат Благой Потеров, защитник на граничния полицай пред "24 часа".

Припомняме, че трагичният инцидент се случи около 9 ч. сутринта на 11 септември на главната улица в бургаското село Крушевец, през което минава трафикът към ГКПП-Малко Търново.

Количката с малката Красимира е била до витрината на хранителен магазин, в който майката Нонка влязла да пазари. Реното на полицая навлиза в насрещното движение, а след това и на тротоара, помита количката и се заклещва между уличен стълб и оградата на съседна до магазина къща. Количката с 11-месечното бебе буквално е смачкана между колата и оградата.

След инцидента хората в Крушевец бяха възмутени заради късно направената проба с дрегер. Те разказаха, че преди полицията и линейката е пристигнала кола с гранични полицаи, които го накарали на изпие няколко кофички с мляко. Според продавачката от магазина от нея са купили 2 млека.

Пробата с дрегер е показала 0,63 промила. Тази цифра се появи официално и в прессъобщение на Гранична полиция, в което се оповестява започнало срещу Стоянов дисциплинарно производство.

В ранният след обед в четвъртък от полицая е взета и кръвна проба. Днес от прокуратурата отказаха да оповестят резултата от нея. Според източници на "24 часа" кръвната проба е показала едва 0,3 промила.

Заради разминаването между двата резултата обаче ще бъде приложена т.нар. формула на Видмарк, по която се определят промилите към момента на инцидента.Според свидетели на катастрофата Костадин е лъхал на алкохол. Пред адвоката си той разказал, че действително е бил на празненство, но е пил до полунощ - около 300-400 г бяло вино, след което е спал.

Убиецът на 11-месечната Красимира остава още три денонощия в ареста

Граничният полицай Костадин Стоянов, който вчера (11 септември) прегази 11-месечната Красимира, ще остане до 72 часа в ареста. Решениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com