3-годишният Христо може да развие посттравматична епилепсия

9121
3-годишният Христо може да развие посттравматична епилепсия
Снимка: Thinkstock/Guliver

Най-лошото с пребития 3-годишен Христо в столичния кв. "Зона Б-19" се размина. Той е буден, но лекарите се опасяват от развитие на посттравматична епилепсия и затова ще бъде наблюдаван. Това каза в ефира на bTV ръководителят на отделението в „Пирогов” проф. Надежда Гаврилова. 

Предстои извеждането му от реанимационното отделение. Срещите със случаите на насилие над дете са почти толкова травмиращи, колкото срещата със смъртта, каза проф. Гаврилова. 

3-годишният Христо, който беше пребит от детегледачите си, е контактен

Малкият Христо, който беше пребит от двамата младежи, които са се грижели за него, вече разговаря с майка си, но ще остане в реанимация...

Тя обясни, че веднага се разбира, че не става въпрос за едноактна злополука, тъй като по телцето на пострадалия има хематоми с различна давност. По тялото на Христо е имало хематоми с различни цветове. Те отзвучават обикновено за 14 дни, дали е имало нещо преди това, никой не може да каже, допълни професорът. 

"Тези деца не говорят за насилие, обикновено търсят този, от когото смятат, че имат защита. Това е възрастта, в която децата търсят да се идентифицират с някого, когото обичат много и това най-често е майката”, каза още професорката. 

Христо със сигурност е получил ужасяващи психологически травми. Това, че е оцелял е само част от цялата злокобна история, коментира още Надежда Гаврилова. 

В „Пирогов” има доказани други три случая на насилие над деца. При едното дете също е ставало въпрос за многократно травмиране и побои, разказа професорът и допълни, че, когато детето е дошло със счупена бедрена кост, тогава лекарите са насочили социалните и следствените служби за изясняване на ситуацията. В другите два случая става въпрос за сексуално насилие. 

3-годишният Христо е в контактно състояние, но състоянието му остава тежко

Към момента няма непосредствена опасност за живота на тригодишното дете, което беше пребито, но това не означава, че състоянието му не ...

Професор Гаврилова призова лекарите, които преглеждат трамвирани деца, да бъдат подозрителни.

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев, които  пребиха жестоко 3-годишния Христо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com