40 души са разпитани за катастрофата в тунела "Витиня"

6404
40 души са разпитани за катастрофата в тунела "Витиня"

Окръжна прокуратура - София образува досъдебно производство за причиняване на смърт и телесни повреди на повече от едно лице вследствие на нарушаване правилата за движение по пътищата.

Досъдебното производство е във връзка с тежката катастрофа на 51 автомобила в тунела „Витиня” на 8 октомври, при която загинаха трима души, а 14 бяха ранени.

Москов благодари на екипите, помогнали при катастрофата във "Витиня"

Във връзка с безпрецедентната за България катастрофа с над 50 автомобила в тунела на прохода „Витиня“, от свое име, от им...

Разследването се осъществява от 10 разследващи полицаи под ръководството на двама наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура – София, уточниха от прокуратурата. Към момента са разпитани 40 свидетели, сред които има разпит пред съдия на чужди граждани. Разпитите продължават.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Назначена е автотехническа експертиза, която ще установи механизма на извършване на престъплението. Аутопсиите на загиналите лица са приключили. В срок до 12.10.2015 г. ще бъдат изготвени 3 съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта на тримата загинали. Предстои да бъдат назначени 14 съдебно-медицински експертизи по писмени данни на всички останали пострадали от престъплението лица.

В момента се извършват огледи на всички участвали в пътнотранспортното произшествие автомобили. Процесуално-следствените действия продължават.

Припомняме, че вчера, 9 октомври, трима души загинаха, а 14 бяха ранени при жестока верижна катастрофа с над 50 леки и тежкотоварни автомобила в тунела "Витиня" на автомагистрала „Хемус”. Катастрофата стана малко след 13 часа.

В държава с милиони убийци смъртта е логично явление

Няма нужда да чакаме резултатите от разследването на вчерашния зловещ инцидент в тунела "Витиня". Защото всички знаем защо се случи таз...

В тежкото произшествие са участвали 51 превозни средства, 10 от които тежкотоварни. Спасителните екипи транспортираха до различни болнични заведения 10 души, чието състояние е тежко, но няма опасност за живота им. В "Пирогов" е прието 9-годишно момиче с рани в областта на главата. Бременна жена е настанена в болница "Св. Анна" с гръдна травма, съобщи вчера Антон Луков, завеждащ връзки с обществеността в болницата. „Бременната жена е във втория месец. Докарана е в "Света Анна" с гръдна травма, стабилизирана е. Няма опасност за живота й”, каза той.

Вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция, съобщи главен комисар Георги Костов, който отиде на мястото на катастрофата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com