Адвокат Екимджиев: Да сте виждали МВР да арестува атлетични мутри?

16488
Адвокат Екимджиев: Да сте виждали МВР да арестува атлетични мутри?
Снимка: БГНЕС

Полицаите от Първо РПУ, които бяха показани да бият двама младежи на видеоклип от 19 декември, са го сторили по времето, по което шеф на управлението е старши комисар Даниел Пашов. Същият Пашов сега оглавява полицията във Варна – тази, която ясно се видя как (без?!)действа по отношение на джебчийките от Игнатиево.

Оказа се, че двамата младежи - Веселина Китова и Александър Грошанов, не са подали жалба за полицейско насилие. Правозащитникът Михаил Екимджиев заяви, че за него случаят е ясен и добави, че в България има субкултура за толериране на полицейското насилие. Той даде пример с думите на Сотир Цацаров, който заяви, че скандалната полицайка Ани Витанова не бива да бъде санкционирана за расистките си призиви във Facebook, защото щели да се демотивират колегите ѝ. В този случай главният прокурор се постави над закона, над Конституцията, постави и „бившата Мис Кюстендилска пролет” там. Главният прокурор отдавна показа, че редовно е над закона, смята Екимджиев.

Прокуратурата се намеси за битите от полицаи на "13 март" младежи

Прокуратурата е прекратила делото на МВР за хулиганство срещу двамата младежи, жертва на полицейско насилие. Вместо това надзорът върху...

Правозащитникът коментира и как при случаи като този на ул. „13-ти март” се викат подкрепления, за да може след това ситуацията да е думата на двама нарушители срещу думата на десетима авторитетни полицаи. Вие да сте видели полицаи да неутрализират със същата решимост атлетични мутри – аз за последните 20 години не съм, каза Екимджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com