Адвокат: Защо касата с оръжията на Петко е разбита, а не отключена?

23343
Адвокат: Защо касата с оръжията на Петко е разбита, а не отключена?
Снимка: БГНЕС

Прочулият се като Петко от Лясковец Петко Савов не е застрелял командоса Емил Шарков. Тази версия застъпи адвокатът на майката на Петко – Иво Пазарджиев.

Твърдението беше направено първо от Стефанка Савова, майката на Петко. Сега обаче Пазарджиев се аргументира защо смята така. Причината – касата, в която Петко държал огнестрелните оръжия, била разбита.

Майката на убития в Лясковец командос иска оставки

Майката на убития при спецакцията в Ляскове командос Емил Шарков - Ваня Рипчева, иска оставката на главния секретар на МВР Светлозар Ла...

"Логично е да си зададем въпроса, кой човек, който сам си взема оръжието, си разбива сам касата, когато би следвало да има ключ за нея. Дали някой друг не я е разбил и друг е намерил оръжието", попита риторично адвокатът, цитиран от „24 часа”.” В тъмната спалня започва една престрелка и според мен се е повторил случаят от "Белите брези", Шарков е застрелян по грешка”, казва юристът.

"Петко не е стрелял. Не съм видяла да вади и приготвя пушките. Те трошиха половин час прозорци с ръце и с камъни, стреляха. Щом излязохме в коридора и аз се блъснах в една барета. Само очите му видях, а на шапката му светеше някаква светлина. Тогава викам: "Пепо, бягай, тука има един. Ужас!" И той ме натика в тоалетната", разказа Стефанка.

Иначе пред съда в Горна Оряховица беше представена експертиза за щетите, които командосите са нанесли на жилището. Те възлизат на 4 432 лева, а Стефанка Савова се кани да съди МВР заради тях. Вещото лице констатирало множество дупки от куршуми по стените на 8-стайния апартамент, изпотрошени прозорци, прострелян телевизор, разбити врати и начупени спалня и табуретки. "Те не са пострадали от куршуми, вероятно по тях е скачано", обясни в съдебната зала вещото лице Димитър Дупалов.

Самата Савова се заканва да съди държавата в Страсбург и не иска и да чува за нов разговор с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Петко от Лясковец е вменяем и може да носи отоговорност за постъките си

Психичната експертица показва, че стрелецът от Лясковец Петко Петков, който се барикадира в дома си и уби полицай, е вменяем и носи о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com