Адвокатите на Василев: Страх го е за живота му, не иска екстрадиция

11994
Адвокатите на Василев: Страх го е за живота му, не иска екстрадиция

Потвърждавам, че г-н Цветан Василев се опасява за своя живот и за живота и здравето на своите близки. Това е потвърдено писмено и е заявено пред прокуратурата, каза един от адвокатите на банкера – Христо Ботев.

Поради този факт напълно нормално е г-н Василев да не иска екстрадиция. На въпрос защо тогава Василев е отишъл и се е предал на сръбската полиция, юристът отвърна, че го е сторил, защото иска да покаже, че няма какво да крие.

Reuters: Цветан Василев е бил заловен. Прокуратурата: Нямаме официална информация

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев се е предал на полицията в Сърбия. Издадена е международн...

Пред Нова телевизия Адвокат Ботев посочи, че не може да каже къде точно се намира банкера в този момент.

За заплахи срещу Василев потвърди и другият му адвокат – Константин Симеонов. Той уточни, че, доколкото знае, банкерът е бил „поръчан”. Цветан Василев има информация, че някой е поръчал да бъде убит. Най-вероятно става въпрос за „междуособиците” между банкера и депутата от ДПС Делян Пеевски, добави адвокатът.

За да бъде екстрадиран Василев в България, трябва да има разрешение от съда в Белград и от сръбския правосъден министър. Вчера, 16 септември, наблюдаващият прокурор по делото „КТБ” Иван Гешев обяви, че технологичният срок за предоставяне на документи за екстрадиция е минимум 18 дни. Днес ще се гледа мярката за неотклонение на Цветан Василев в сръбски съд, но адвокат Симеонов не пожела да каже в кой съд ще бъде делото.

Адвокат Симеонов уточни, че „логически” при екстрадиция на Василев би трябвало банкерът да бъде доведен с белезници в България. На въпрос дали банкерът би разказал за взаимоотношенията си с видни български политици, Симеонов отвърна, че това питане трябва да бъде отправено към банкера.

B-92: Цветан Василев се предаде в Белград

Цветан Василев се е предадал доброволно на полицията в Белград. Това се е случило около 12.00 ч. (българско време), когато банкерът се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com