Адвокатът на Цветанов: С автомобилите за подслушването не е могло да се подслушва

11557
Адвокатът на Цветанов: С автомобилите за подслушването не е могло да се подслушва
Снимка: БГНЕС

"Категорично мога да кажа, че кечърите, за които има повдигнато обвинение срещу моя клиент Цветан Цветанов, не биха могли да бъдат използвани за подслушване. Това го казвам не само аз, но и експерти по сигурността в своите свидетелски показания. Обвинителната теза срещу моя клиент е пробита и съм сигурен, че той ще бъде оправдан", каза пред ПИК Менко Менков, адвокат на бившия вътрешен министър.

Според справка, подписана от служебния вътрешен министър в правителството на Марин Райков - Петя Първанова, кечърите не са били използвани при случая с отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо.

Делото за подслушване срещу Цветанов продължава

В Софийски градски съд (СГС) продължава третото дело срещу бившия вътрешен министър по времето на ГЕРБ Цветан Цветанов. По него той е...

"Това дали тези кечъри са били използвани или не във връзка с разследването за Лара Банева, няма абсолютно никакво значение. Категорично може да се каже, че с тези автомобили подслушване няма как да бъде осъществено. Въпросните кечъри са били доставени в МВР още преди Цветанов да стане вътрешен министър", посочи адвокат Менков пред ПИК.

Юристът е на мнение, че процесът срещу Цветанов, който е за обвинение за допустителство по служба, ще приключи с оправдателна присъда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com