Адвокатът на Филип Златанов: Да не изчезне и той като тефтерите

25715
Адвокатът на Филип Златанов: Да не изчезне и той като тефтерите
Снимка: БГНЕС

Всичко ни се струва странно – като започнем още с този фарс, който прокуратурата разигра с представянето на определени страници от тефтерите на Филип Златанов. Това заявиха адвокатите на злополучния бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ).

Това, което знаем, е, че тефтерите на г-н Златанов никога не са били в съда. Но ако липсата на тефтерите ни улесняваше толкова много, нямаше вчера да има 6-7 часа заседание на съда, подчерта адвокат Ирен Савова пред Нова телевизия.

Присъдата на Златанов ясна до месец

Софийски апелативен съд (САС) ще реши в рамките на месец каква ще бъде присъдата на Филип Златанов. По-рано прокуратурата поиска присъ...

Накратко обвинението срещу Филип Златанов е защото е качил на сайта на КПУКИ по случая с президентския съветник Димана Ранкова, а не го е направил за президента Росен Плевнелиев, уточни адвокат Савова.

Прокуратурата трябва да отговори на няколко въпроса, категорични бяха юристите. На 25-ти септември е първото заседание на апелативна инстанция. Тогава се изискват като доказателства двете тефтерчета. На 30 септември обвинението възлага на друго вещо лице по друго дело да изследва тефтерчетата. Защо прокуратурата не изпълни разпореждането на съда и не даде тефтерчета, попита адвокат Савова.

Кражбата на тефтерите не е в полза на Филип Златанов и това ще се види с течение на времето. Да се надяваме сега да не изчезне и г-н Златанов, както тефтерите, заяви Савова. Не знам дали той сега е охраняван, допълни тя. Случват се странни неща, когато дойде ред за г-н Златанов – появяват се болни от ебола, връщат се пари по оперативни програми, добави другият адвокат на бившия шеф на КПУКИ.

Да питам и аз прокуратурата – Кирил Добрев откъде разполага с веществени доказателства, да ги разнася по медиите? Законът постановява, че веществени доказателства могат да се вадят само с разрешение на държавното обвинение, заяви о.з. генерал Атанас Атанасов. С тези т.нар. тефтери са разполагали само някои служители на ДАНС и прокуратурата. Ето там трябва да се търси какво се е случило с тефтерите, посочи Атанасов.

Златанов се хвана за сърцето и съдът спря работа

Бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов се почувства зле и заради тов...

Това е активно мероприятие, с което се целят две неща. Да изчезнат истинските веществени доказателства и да се „възкресят” някои практики от първия кабинет на Борисов, заяви Атанасов. Има ново досъдебно производство, което е извън обвинението срещу Златанов и никой не знае за какво е, припомни о.з. генералът.

Кой има интерес от цялата работа – няколко страни са. По-малък интерес имат Б.Б. и Ц.Ц, защото е насочено срещу тях и се връщат претоплени манджи. Faktor.bg съобщи, че тефтерчетата изчезват часове след като стана ясно, че ще има правителство. ГЕРБ, Борисов и Цветанов понесоха политическа цена по този скандал, но наказателна – е, не може вече, призна с половин уста о.з. генералът. Трябва ли да имаме доверие на прокуратурата, след като следственият отдел действа по този начин в случая, попита Атанасов. Сегашният главен прокурор беше избран в нарушение на Конституцията - с електронна система, а това трябва да стане с таен вот. Електронната система може да се манипулира. Какво каза Кокинов на Борисов при разговора в Банкя - ти си го избра, припомни за финал Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com