Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста

27834
Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневно бебе. По-рано наблюдаващият прокурор Николай Христов определи като зверски побоя над бебето, припомня БГНЕС.

По-рано днес Ковачева заяви, че не е виновна и иска да се прибере в дома си. Тя не помни ясно какво се е случило в нощта на дежурството в болница "Софиямед", каза пък нейният адвокат Владислав Янев пред журналисти.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура привлече на 23 април като обвиняема Емилия Ковачева от гр. Самоков за опит за умишлено убийство на 4-дневно дете.

На 14 април в болница "Софиямед" ООД без усложнения се е родило здраво и доносено дете, съобщиха от прокуратурата. На 17 април Емилия Ковачева е била на работа в болница "Софиямед" ООД в гр. София дневна смяна, като дежурен акушер. Ковачева е продължила работата си и в нощната смяна – на 17-и срещу 18 -и в същата болница. В отделението по неонатология в болницата е било и новороденото дете.

На 18 април около 2.00 часа дежурната акушерка Емилия Ковачева е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето. Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно - черепна травма на детето, представляващо постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

На 18 април сутринта дежурният лекар акушер – гинеколог е установил понижен тонус на детето и е назначил изследвания и лечение. По-късно същият ден е установено влошаване на състоянието на бебето - понижен мускулен тонус на горните крайници, висока температура, болезнен плач и данни за оток на главата. Веднага след това новороденото е преведено за продължаване на лечението в болница "Токуда" – София, където и към момента се лекува.

На 22 април лекарски екип от болница "Токуда" е сигнализирал полицията за състоянието на детето. Незабавно е започнало разследване, като са разпитани множество свидетели, иззети са веществени и писмени доказателства, назначени са съдебно- медицински експертизи.

На Ковачева е повдигнато обвинение за извършен на 18 април опит за убийство на малолетното дете, намиращо се, поради възрастта си, в безпомощно състояние. Деянието е осъществено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Акушерката Емилия Ковачева: Не съм виновна

Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи. Това каза пред Софийския градски съд акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com