Арестуваха и ходжата в Асеновград, ДАНС действа в няколко града

47317
Арестуваха и ходжата в Асеновград, ДАНС действа в няколко града
Снимка: БГНЕС

След като днес ромският квартал "Изток" в Пазарджик осъмна блокиран заради акция на ДАНС и прокуратурата, упражнението беше повторено и с ромския квартал в Асеновград - "Лозница".

Преди малко е бил арестуван местният ходжа Стефан, предаде Агенция ПИК. Той е отведен от служители на ДАНС, вероятно за разпит. Ходжата е прибран директно от жилището си. По неофициална информация от адреса е иззет компютър.

Радикалният ислям не трябва да се проспива

От тази сутрин ДАНС провежда мащабна операция в пазарджишкия квартал "Изток". Претърсванията и обиските са във връзка с информациите, ч...

"Не знам какво търсят, предполагам нещо с брат ми, нали е ходжа", каза братът на ходжата - Сава.

Операцията на ДАНС се провежда в градовете Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
До настоящия момент са извършени претърсвания на над 40 адреса и са иззети множество веществени доказателства. Към момента продължават процесуално-следствените действия. Работата на прокурорите и агентите на ДАНС се подпомага от силите на жандармерията. Допълнителна информация ще бъде предоставена, когато това не застрашава действията по разследването, уточняват от прокуратурата.

Акцията в Пазарджик

При днешната акция на ДАНС в Пазарджик бяха отведени духовният водач и лидер на мюсюлманите в ромския квартал на града Ахмед Муса Ахмед и негов поддръжник. Срещу Ахмед Муса и неизвестен брой лица има образувано досъдебно производство за пропагандиране и подстрекаване към война, както и за разпространяването на видеоматериали с антидемократична идеология.

Ахмед Муса Ахмед бе единственият осъден ефективно за разпространение на радикален ислям у нас по делото на "Ходжите".

Пред БГНЕС местни, които бяха в двора на джамията заявиха, че при обиските в квартала униформените са иззели две-три книги и един компютър. Книгите били за единобожие, казаха очевидците на спецакцията.

Хората от квартала отричат каквито и да е проповеди на радикален ислям и радикализиране. Част от хората в джамията казаха, че акцията е за да се отклони вниманието от кризата в България. Обиски освен в джамията имаше и в няколко къщи в квартал "Изток".

ВМРО: Предупреждавахме за радикалния ислям в Пазарджик

Въпреки че е закъсняла, настоящата акция е доказателство, че предупрежденията на ВМРО са били основателни. Пита се защо чак сега идват ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com