Асоциация сигнализира за тормоз над гражданин от служители на МВР

5184
Асоциация сигнализира за тормоз над гражданин от служители на МВР
Снимка: БГНЕС

Любомир Данков е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с неправомерни действия от страна на служители на МВР, съобщиха от Асоциация 24.

От получено писмо от Областна дирекция на МВР Габрово (264000 - 11039 / 29.05.2015) става ясно, че Инспекторатът е изпратил случая за самопроверка, от която, според жалбоподателя няма „никакъв смислен резултат“. Според него обаче е редно да се направи нещо повече от това, тъй като процедурите са ясни и не са спазени.

Дерегистрират ти автомобила, мислиш сам какво да правиш

Да, ще има затвор, ако в съда бъде доказано, че някой е карал с над 60 км/ч по-бързо от съответната допустима скорост в съответен пътен...

Всичко започва с това, че г-н Ивайло Мутафов научава, че дъщеря му е малтретирана в SOS селище - Трявна. Тогава той подава сигнал до тел. 112. По-късно служител на МВР „установява“ чрез разговор с директора на селището, че малтретиране не е имало. В следствие на г-н Мутафов е съставен акт за това, че е използвал тел. 112 не по предназначение.

Поради неясни причини и въпреки предложената му помощ, г-н Мутафов не е обжалвал акта пред съда, но това не променя нищо по отношение на адекватността на действията на служителите на МВР.

В сигнала си до МВР г-н Дянков набляга на следните моменти:

1. Сигнал за насилие над дете не е неправомерно използване на тел. 112

2. Сигнал за насилие не се проверява чрез разговор с хипотетично замесен в насилието или негов ръководител. Необходимите действия са пределно ясни и не са извършени.

МВР е готово с мерки срещу безразсъдни шофьори, направи голяма издънка при Стара Загора

526 са загинали дотук през годината от катастрофи, а 6814 са ранени. И двете числа са по-високи, отколкото по същото време на миналата ...

3. Ако след написването на акта е проведено някакво фалшиво разследване, това не променя факта, че актът е издаден заради «установяване» на липса на насилие след разговор с директора на селището и нищо повече от това.

4. Дори да се окаже, че не е имало насилие (конкретния случай не е такъв), човек, който има основание да смята, че има насилие над дете, е длъжен по закон (ЗЗДет) да сигнализира за това и това негово задължение не е обвързано с резултата от бъдещата проверка. За наказание може да се мисли при умишлена злоупотреба.

5. Сигнал със същото съдържание е подаден от г-н Йордан Тодоров от Конфедерация за защита правата на децата, но на него акт не му е съставен.

Според него хипотезата за странното поведение на служителите на МВР е свързана със зависимости и връзки между служители от различни институции в малък град и в конкретния случай - помощ от страна на полицията в неправомерен тормоз от страна на социалните служби върху семейството на г-н Мутафов.

Налично е и становище на психолог за вредите, нанесени на детето от престоя извън семейството, както и потвърждение за наличие на насилие.

Филип Гунев: Най-вероятно служителите в системата на МВР ще бъдат намалени

"Най-вероятно служителите в системата на Министерството на вътрешните работи (МВР) ще бъдат намалени, като тази година ще спаднат до 47...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com