Б. Сарафов: Надявам се Цветан Василева да се предаде, след като твърди, че е невинен

22704
Б. Сарафов: Надявам се Цветан Василева да се предаде, след като твърди, че е невинен
Снимка: БГНЕС

Надявам се Цветан Василев да се предаде, след като твърди в многобройните си изявления, че е невинен. Нека тогава да се предаде и да докаже дали е невинен пред съда. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов в интервю за агенция ПИК.

Той добавя, че не е вярно, че с разследването са ангажирани 10 прокурори. Става дума за екип от трима прокурори и петима следователи.

Цветан Василев е обжалвал заповедта за задържането си

Търсеният от Интерпол български банкер Цветан Василев е обжалвал задочно постановлението за задържането му за 72 часа, което беше издад...

Сарафов отказва да коментира къде се намира в момента мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ). Зам.-главният прокурор добавя: " За Цветан Василев е направено това, като за всеки един обвиняем - нито повече, нито по-малко. Направено е всичко, за да може той да бъде намерен по линия на международното-правно сътрудничество".

"Прокуратурата е привлякла Цветан Василев като обвиняем в момент, в който са намерени достатъчно доказателства за вината му. Повдигнато му е задочно обвинение в момент, в когато са налице всички правни основания за това". По този начин Сарафов отговаря на въпрос дали проктуратурата се е забавила с обявяването за издирване на Василев, което му е дало възможност да се укрие в чужбина

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com