Бебето, пребито от акушерка, се подобрява

14843
Бебето, пребито от акушерка, се подобрява
Снимка: Токуда

Бебето, пребито от акушерката Емилия Ковачева е в стабилно състояние и се подобрява. Детето диша самостоятелно. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на болница Токуда.

То е било докарано в тежко състояние с черепно-мозъчна травма, оток и кръвоизлив. Детето е постъпило в Токуда на 18 април, където са  били положени грижи за овладяване на състоянието му, а по-късно са разследвани причините, довели до състоянието му.

Близките на акушерката Емилия Ковачева: Тя не е способна на подобно нещо

Семейството на акушерката, която нанесе побой на новородено бебе в столичната болница „Софиямед”, не вярва в тезата на прок...

Именно от Токуда са се свързали с прокуратурата, като първоначалните съмнения са били, че травмите му са нанесени от родителите му, заяви още Боряна Маринкова, говорител на здравното заведение.

От записа на камерите в неонатологичното отделение става ясно, че акушерката е обгрижвала добре останалите бебета.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обяви, че Ковачева не е правила самопризнания и се е възползвала от правото си да не дава обяснения.

На Ковачева е назначена психиатрична експертиза.

Клиничният психолог  Тодор Тодоров коментира, че  не може да допусне, че поведението на акушерката не е имало някакви индикации, че нещо с нея се случва. Нереалистично е това да се случи изведнъж, категоричен бе той.

Софиямед: Потресени сме от случая с пребитото бебе

След като днес бе разкрит ужасяващ случай на насилие от страна на акушерка над новородено, от УМБАЛ "Софиямед", където се случил инциде...

Според колегите на Ковачева тя е имала напълно нормално поведение на сутринта след побоя върху бебето. Пред това също не е имало сигнали за странности в поведението ѝ.

Майката на Емилия Ковачева недоумява как дъщеря ѝ, която е обичан и доказан специалист, е посегнала на невинното дете.

"Тя си обичаше работата. Харесваха я. Първо работи тук, в Самоков. По три циганета е израждала, никой лошо не е казал за нея. Ама се махна заради циганите. После отиде в София. Първо тук беше медицинска сестра, после стана акушерка", сподели жената.

"Тя остана вдовица преди 14 години. Беше на 26. Сама си отгледа децата", разказа още майката на Емилия. Според нея съпругът на акушерката загинал при нелеп инцидент - паднал от скеле.

След смъртта му Емилия не се събрала с друг мъж и се отдала изцяло на децата и работата си. Живеела в Самоков с родителите си.

Акушерка преби новородено в столична болница

Акушерка от столичната болница "Софиямед" жестоко пребила новородено. Емилия Ковачева вече е привлечена като обвиняема в опит за умишел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com