"Биволъ": Иван Искров е получил заплаха за живота си, охраняван е от НСО

41511
"Биволъ": Иван Искров е получил заплаха за живота си, охраняван е от НСО
Снимка: БГНЕС

Гуверньорът на БНБ Иван Искров е получил заплаха за живота си след вчерашната пресконференция, на която обяви, че БНБ взема лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ). Заради това в момента НСО пази Искров непрекъснато, съобщава разследващият сайт „Биволъ”.

Според информацията на Искров е пратен заплашителен SMS. SIM-картата, от която е изпратено посланието до шефа на БНБ е закупена от столичен мол, твърди „Биволъ”. Тя е регистрирана на името на малоимотна жена от ромски произход. На името на същото лице се водят десетки предплатени карти към различни мобилни оператори. Въпросната карта е била използвана еднократно, след което е дезактивирана. Поради това се предполага, че най-вероятно веднага е била унищожена.

Цветан Василев обвинява Искров от чужбина, гуверньорът пита дали някой му вярва

"От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върх...

Със случая се е заел отделът за тежки престъпления на Главна дирекция „Криминална полиция”. Искров и семейството му били охранявани на две смени от НСО. Обичайната практика на службата в подобни случаи на заплаха срещу държавник от такъв ранг е да бъдат използвани поне по четирима бодигардове на смяна.

Искров е поредното официално лице, при което са намесени заплахи за живота. Припомняме, че конфликтът между доскорошния мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски тръгна с взаимни обвинения, че единият "е поръчан" от другия. В случая с Пеевски дори имаше трима арестувани, но те бяха пуснати поради тотална липса на доказателства, че планират и се опитват да извършат убийството му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com