Бизон е умрял в столичния зоопарк

13313
Бизон е умрял в столичния зоопарк
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин в столичния Зоопарк е починало още едно животно - бизон. Започва цялостна проверка на Зоологическата градина в София, съобщи БНР.

По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова все още не е готов окончателният доклад за причината за смъртта на тревопасните животни. "За съжаление, имаме още няколко животни, които не са в добро състояние", заяви тя. Според кмета докторите се грижат да бъдат спасени животните.

Трябва да се намери категорично причината и разбира се, ако пък се установи някаква вина, да последват много строги санкции, каза кметът. Последната информация, която имам, но тя все още не е официална е, че това се е получило вследствие на влага и на дъждове. Нека да изчакаме експертите в лицето на Агенцията за безопасност на храните да излезе с доклад. В същото време работата на докторите продължава за останалите животни, посочи Фандъкова.

Припомняме, че столичният Зоопарк бе затворен на 25 август след като тревопасни животни в него измряха за кратко време. При първоначалната проверка бе съобщено, че причината е наличието на пестициди в храната на животните. Три гаура, един як и една камила умряха в зоопарка за един ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com