Борисов: Истината за "Червеи" е по-тревожна от предварително оповестеното

22416
Борисов: Истината за "Червеи" е по-тревожна от предварително оповестеното
Снимка: БГНЕС

Докладите на МВР за операция "Червеи", при която службите са подслушвали протестиращи, са дори по-притеснителни от предварително изнесените данни в публичното пространство. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес проведе среща с главния прокурор Сотир Цацаров по повод скандала.

"Министърът на вътрешните работи информира министър-председателя за констатирани редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства, посочени в доклад на Бюрото за контрол над СРС във връзка с разпоредена от министъра проверка в дирекция „Сигурност” на МВР по операция „Червеи”. Премиерът изрази удоволетвореността си от работата на вътрешния министър. Поради класифицираната информация, която се съдържа в документа, детайли от него не могат да бъдат оповестявани", гласи прессъобщение на правителството.

"Темата, свързана с така наречените "Червеи", е тема на прокуратурата далеч преди тя да стане тема на членове на парламента или министри, тоест тя да получи медийното огласяване каквото получи", каза главният прокурор Сотир Цацаров, който се срещна и с председателя на НС Цецка Цачева.

Журналисти: Точно Светлозар Лазаров ли ще казва има ли подслушване?

Има или няма подслушване на протестиращи от ДАНСwithme – днес службите официално трябва представят доклад пред премиера Бойко Бор...

Когато разследването стигне до съответни резултати, ще бъдете уведомени, каза той и отказа повече подробности, предаде БГНЕС.

"Няма да получите повече подробности. Казах ясно – това е тема на прокуратурата далеч преди да бъде медийно огласена. Прокуратурата работи усилено по тази тема и когато разполага с резултати, които могат да бъдат представени – те ще ви бъдат представени", посочи Цацаров.

Припомняме, че вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че няма данни да е имало подслушване на протестиращи.


Няма данни протестиращи да са били подслушвани, твърди Лазаров

Нямам данни за извършена операция за подслушване на хора, протестирали срещу кабинета "Орешарски". Това заяви главният секретар на МВР...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com