Братът на Ченалова не знае дали ѝ е адвокат, сестра му имала психично заболяване

7976
Братът на Ченалова не знае дали ѝ е адвокат, сестра му имала психично заболяване
Снимка: БГНЕС

По непотвърдена информация съдия Румяна Ченалова сама се е предала, след като беше обявена за общодържавно издирване. Нямам информация дали Румяна сама е отишла с полицията, дали е разпозната от служител на реда. Не знам на 100%, но заради натиска тя е решила да наеме друг адвокат, не мен, посочи адвокат Станимир Ченалов, който е брат на съдийката и официално неин правен защитник.

В сутрешния блок на Нова телевизия Ченалов заяви, че още при образуването на досъдебното производство защитата на Ченалова т.е. той е посочвал защо на определени дати с официална призовка сестра му не може да се яви в прокуратурата или пък самият той е възпрепятстван. Ченалов заяви, че в края на март и началото на април сестра му е отишла лично и е получила нова призовка в сградата на Софийска градска прокуратура (СГП).

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, съобщиха от прокуратурата. Оказа се, че Ченалова не се е явила в качеството си на...

На въпрос дали не може да си промени някой друг ангажимент, за да се яви със сестра си пред следствието при официална призовка, адвокат Ченалов беше категоричен: „Нямам право”. Той каза това заради „огромния обем работа”, който всеки наказателен адвокат, какъвто е и той, има да върши като част от професията.

Не знам какво точно е обвинението срещу Румяна Ченалова, но може би ще е за длъжностно престъпление и може би по член, според който може да влезе в затвора. Предполагам, че за един месец следствена дейност „е свършена страхотна работа”, за да има обвинение за длъжностно престъпление, каза Ченалов. Най-удобно е да кажеш за някого, че Ченалова е „гнила ябълка”, но работим с факти. Който е почнал тази дейност, да го обясни. За мен сестра ми е невероятен професионалист, върши си работата – когато трябва да реши даден проблем, си купува сама специализирана литература, разказа адвокат Ченалов.

След като вчера стана ясно, че Ченалова е подавала болнични листове, че не може да се яви пред съда, сега се появи и бележка от психиатър, че тя не е работоспособна. Според прокуратурата обаче в болничните листове от Стара Загора, където Ченалова се е лекувала, не е записано, че съдийката не може да отиде на съд.

Попитан защо Ченалова е ходила в психодиспансера в Стара Загора, братът на Ченалова обясни, че се е отключило „едно заболяване”, което имала от 10 години. Не съм специалист, не мога да кажа какво е заболяването, подчерта юристът. Заболяването се появило заради стреса и най-вече заради неразбирането на органите на реда, че Ченалова заслужава адекватна защита, каза Ченалов. Никой не е ограничил сестра ми да си наеме адвокат, но органите на реда не разбират, че защитникът може да не се яви на дадена дата, продължи адвокатът. И разказа, че на една от датите съдийката не можела да отиде заради непреминал ефект от упойка.

ВСС образува ново дисциплинарно производство срещу Ченалова

Висшият съдебен съвет образува ново дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова, предаде "Фокус" . Последното заведено прои...

За финал Ченалов каза, че не може да коментира дали сестра му е виновна, след като не е видял доказателствата. Адвокатът днес има дело в Специализирания съд, но клиентът му проявил разбиране и оставало само съда да го освободи, за да иде в ареста при сестра си. Ако разбера какво е обвинението, не мога да го кажа, защото само прокуратурата може да го обяви официално, завърши Ченалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com