Българин бил основен доставчик на дрога за Ндрангета

20048
Българин бил основен доставчик на дрога за Ндрангета
Снимка: Thinkstock

Българин е бил основният доставчик на дрога за италианската мафия Ндрангета.

Това стана ясно, след като силите за сигурност в Милано арестуваха накуп 59 души членове на действащия в града мощен клан на калабрийската мафия "Либри – Де Стефано – Тегано", съобщи Монитор.

И Орбан поиска тест за наркотици - за политици и за журналисти

Унгарският премиер Виктор Орбан поиска задължителни тестове за наркотици за журналистите и политиците, предаде БГНЕС. Така Орбан задочн...

Сред закопчаните има предприемачи, политици и един карабинер на име Карло Милези, който осигурявал контактите на Ндрангетата с институции и индустриални компании. Известната прокурорка Илда Бокасини, която разказа играта на Силвио Берлускони на прословутия процес "Руби", обвинява задържаните ндрангетисти в извършването на 140 тежки престъпления. Медиите успяха да ги групират в няколко направления, основните от които са участие в престъпно сдружение от мафиотски тип, международен трафик на оръжия и наркотици, рекет и корумпиране на държавен служител.

Сред многото престъпления на 59-мата арестувани ндрангетисти информационната агенция AGI посочи и регистрирането в България на фирма за експорт на наши вина. За магистратите тя трябвало да послужи за прикриване на различни незаконни далавери.

Основен съдружник на клана на калабрийската мафия във въпросната фирма бил българинът и известен международен трафикант на наркотици Атанас Ангелов. Сънародникът ни бил един от основните доставчици на дрога за нуждите на Ла Ндрангета.

Сред изредените в документите от предварителното следствие далавери на клана "Либри – Де Стефано – Тегано" изпъква и опитът му да сложи ръка върху прочутия стадион на Милано "Джузепе Меаца". Като начало ндрангетистите искали да заграбят доходоносния бизнес с кетъринг за ВИП ложите и за журналистическия сектор по време на мачовете на "Интер" и "Милан". От няколко години търгът за организираните пищни гощавки бил печелен редовно от фирмата "ИТ", близка до футболния клуб "Милан" и до неговия собственик и експремиер Силвио Берлускони.

Задържаха 27 души при спецакция във Варна

27 души са задържани във Варна за при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението В хода на специализирана п...

Ндрангетистите обаче били скроили план да я изместят с придобитата от тях през 2010 г. реномирана, но изправена на ръба на фалита кетърингова компания "Маестро Каза". С решаването на задачата се заел лично водещият се на заплата при калабрийската мафия карабинер Милези, който организирал яка клеветническа кампания срещу нарочения за отстраняване конкурент. Закрилян от униформата, той дори се бил срещнал с ръководството на "Милан" и изпълнителната директорка на клуба Барбара Берлускони, пред които наклепал "ИТ", че използва противозаконно на черно имигранти. И за да бъде по-убедителен, все в този дух Милези бил спретнал няколко дискредитиращи публикации в авторитетни и нищо неподозиращи вестници. Пъкленият замисъл на ндрангетистите обаче бил разкрит, след като прокуратурата започнала да подслушва телефона на изживяващия се като PR карабинер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com