Цацаров обещава: Внасяме обвинителен акт срещу Бисеров скоро

11820
Цацаров обещава: Внасяме обвинителен акт срещу Бисеров скоро
Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро ще внесем обвинителен акт в съда срещу Христо Бисеров. Това увери главният прокурор Сотир Цацаров над една година, след като гръмна скандала с бившия заместник-председател на ДПС и "сив кардинал" в СДС.

"Темповете и методите на разследването не могат и няма да бъдат диктувани от едни или други публикации, които може би целят съвсем други неща, свързани с имиджа на самата прокуратура", коментира задочно бързината на работа на подопечната си институция Цацаров.

Витиеватият Цацаров: Имало е политици и занимаващи се с медии, вземали пари от Цветан Василев

Имам неприятното усещане, че процентът на подкрепящите твърдението на Никола Филчев, че кражбата е държавна политика, ще се качва. Това...

По думите му, информацията по делото Бисеров е била изключително ограничена, тъй като много малко факти са били известни. "Представянето на исканата информация от швейцарските власти изисква още усилия. Надявам се, че ще съумеем да отговорим на тези изисквания и да получим тази информация, ако това е в съответствие и с швейцарското законодателство", допълни Цацаров пред Агенция "Фокус".

Припомняме, че наскоро стана ясно, че Швейцария е върнала изпратено запитване на нашата прокуратура относно сметки на Бисеров в Страната на шоколада и часовниците. Връщането е станало заради непълна информация.

Срещу Бисеров има две обвинения, както и едно срещу доведения му син Ивайло Главинков, всичките за пране на пари

Софийска градска прокуратура обвини Бисеров, че през 2012 година, в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е скрил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария. Второто обвинение на Христо Бисеров е за това, че в периода 13.12.2012 г. - 21.02.2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Ивайло Главинков е обвинен, че в периода 13.12.2013 г. – 21.02.2013 г., в условията на продължавано престъпление, е придобил по банкова сметка парични средства (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.

Бисеров взема по поне 8 хил. лева месечно от частна детска градина?

Бившият заместник-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров печели добре от наем на свой апетитен имот, твърди в своя п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com