Цацаров пак отговаря с въпроси на въпросите за КТБ

4103
Цацаров пак отговаря с въпроси на въпросите за КТБ
Снимка: БГНЕС

Всеки има право да решава как да действа. Решил е, че ще действа с такива сюжети, действа с такива сюжети. Това е негово право. Аз не мога да го укоря за това. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров относно това дали прокуратурата ще се самосезира по повод твърденията от вчерашното интервю на Цветан Василев, предаде БГНЕС.

Помолен за коментар за интервюто, главният прокурор каза, че всеки има право да дава интервю, всеки има право и да казва каквото желае в него. "Всеки, дори и лицето, което е обект на искане за екстрадиция, има това право", каза той.

На въпросът дали смята, че прокуратурата може да е станала обект на външно влияние по повод разследването в КТБ, главният прокурор отговори също с въпрос. "Ако Прокуратурата беше станала обект на външно влияние по повод разследването за КТБ, дали след това щеше да се окаже, че картината е толкова трагична по описание на финанси, а не по описание на прокуратурата? Всеки има право да защитава себе си, по нормален начин, както в рамките на наказателния процес, така и пред обществото", посочи още главният прокурор.

Колкото до това дали може прокуратурата да се самосезира и да провери част от твърденията на Цветан Василев като това, че Иван Искров е бил предупреден, Цацаров припомни, че управителят на БНБ се разпитва в рамките на наказателното производство.

"Да си отговаря Пеевски", така отговори Цацаров на въпроса за обвиненията на Цветан Василев към депутата от ДПС Делян Пеевски. По думите на Василев Пеевски му е поискал безвъзмездно прехвърляне на пакети от акции в ключови предприятия като "Виваком".

Станишев не разказа дали си е говорил с Цветан Василев за КТБ

Когато научих, че има изтегляне масово на средства от КТБ, поисках среща с министър-председателя и го помолих той да разговаря с ръко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com