Цацаров се цели в още депутати, освен Цветанов и Сидеров

14525
Цацаров се цели в още депутати, освен Цветанов и Сидеров
Снимка: БГНЕС

Осем народни представители са на мушката на главния прокурор Сотир Цацаров. Това гласи неофициална информация. Според нея бройката дори може да скочи.

Прокуратурата ще иска имунитета на въпросните депутати заради висящи разследвания срещу тях. Две от имената са ясни - Цветан Цветанов и Волен Сидеров. За останалите имена все още не се разкрива нищо, предаде "Правен свят".

Срещу Цветан Цветанов има три дела. Две от тях приключиха на първа инстанция. По делото за това, че е отказал прилагане на СРС-та след разрешение от съда и така е препятствал разследване, бе признат за виновен и получи четири години затвор. Разследването трябваше да е срещу бившия шеф на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, който също беше клиент на правосъдието. По делото за неправомерно изплатено обезщетение на същия Тодоров Цветанов беше оправдан. Третото му обвинение е за длъжностно престъпление по делото за незаконно подслушване в МВР. Отделно Цветанов е съден за клевета от съдия Мирослава Тодорова и не се яви на последното заседание по делото, с което на практика го блокира. Не се яви дори адвокатката му.

Вчера стана известно и решението на Върховния административен съд за полицейската регистрация на бившия вътрешен министър. От него следва, че трябва да му се вземат отпечатъци, ако му бъде свален имунитетът. Самият Цветанов вече декларира, че ще се откаже сам и ще улесни процедурата.

Сидеров пък е обвинен за лека телесна повреда на полицай и хулиганство на летище "Варна" в началото на годината. Делата срещу двамата бяха спрени, след като бяха избрани в 43-тото Народно събрание. Цацаров се закани да поиска имунитета на бившия соцлидер Сергей Станишев, който е евродепутат.

Станишев ще подкрепи искането за свалянето на имунитета му

Ще подкрепя искането на главния прокурор и ще настоявам Европейския парламент да свали имунитета ми максимално бързо. Това заяви лидеръ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com