Цацаров се озъби на "Протестна мрежа": Не прикривам нищо

17541
Цацаров се озъби на "Протестна мрежа": Не прикривам нищо
Снимка: БГНЕС

Темата с изчезналите тефтерчета на злополучния бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) продължава да буни духовете, като се трупат все повече коментари. Поредният го даде отново главният прокурор Сотир Цацаров, който вчера (24 ноември) говори надълго и нашироко за случая.

Тефтери ли ви трябват, за да разберете какво е положението? Със или без тефтери, механизмът същияъ ли е? Това попита риторично Цацаров пред журналисти.

Хр. Иванов: Докладът на ЕК ще покаже загуба на доверие в съдебната реформа

Предстоящият доклад на Европейската комисия ще бъде обективно-негативен. В него ще се константира загубата на доверието към стъпките з...

"Нека ви го кажа – той защо си е записвал? Защото е искал да бъде стриктен, защото не е бил особено паметлив, другите, които не са си записвали, този механизъм не е бил върху тях ли? Виновен е този, който си е водил бележник? Затова ли го съдим, че си е водил бележник? Изпратихме на съд, който успяхме да задържим. Защото има момент, който е свързан с доказване", каза Цацаров.

Попитан, защо поръчител на някакъв скандал в България, никога не може да бъде доведен до съдебна зала, Цацаров отговори, че може би ще дойде и ден, в който това ще се случи. "Д.П. е конкретно лице. Днес Д.П. е един, утре ще е друг, а третият ден ще е някой друг. Д.П. винаги ще има, защото механизмът трябва да работи. Според мен все някога ще успеем да пресечем този механизъм. Тези, които си мислят, че аз не разбирам какво става или се мъча да прикрия това, което става, колкото и циркове да правят с протести, все ми е тая“, коментира още Сотир Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com