Цв. Василев няма да се върне доброволно в България

15830

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) се яви в едно от полицейските управления в Белград. На влизане той заяви: "Върху мен се оказва неуправляем по своята сила политически натиск". Банкерът обаче не обясни кого визира с думите си, информира News7.

Василев обясни още, че няма да се завърне доброволно в България и ще изчака цялата процедура по своята екстрадиция. Тя може да се проточи до една година, информира Нова телевизия.

Близнашки иска Цветан Василев да се върне в България, за да поеме отговорността си

Цветан Василев трябва да се върне в България и да поеме своята отговорност, заяви служебният премиер Георги Близнашки. "Василев трябва...

Наложената на мажоритарния собственик на КТБ от съда в Белград мярка за неотклонение "подписка" го задължи да се явява всеки ден в полицията за подпис. Международният му паспорт е бил иззет.

"Нямам сигурност за нищо. Чувствам се предаден от всички", коментира още на влизане в полицейското управление банкерът. Той дойде в 12:30 часа местно време без охрана, само със своя адвокат.

По-рано днес софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанция и не уважи жалбата на Цветан Василев срещу решението на Софийския градски съд. С него съдът не даде ход на делото по жалбата срещу искането на прокуратурата банкерът да бъде задържан за 72 часа, предаде БГНЕС.

 

Борисов радостен, че Цветан Василев се връща

"Аз се радвам, че Цветан Василев е в процедура да се върне в България, защото той най-добре ще разкаже кои са му клиентите, кои са поли...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com