Цветан Цветанов вече има полицейско досие

8498
Цветан Цветанов вече има полицейско досие

Бившият вицепремиер и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов вече официално има досие в полицията. Причината е повдигнатото обвинение за "допустителство по длъжност".

Заради обвинението на Цветанов са му били снети отпечатъци, ДНК и снимки, пише БГНЕС, цитирайки вестник "Преса". В регистъра се вписват личните данни на лицето - имената, ЕГН, адрес, дата и място на раждане, гражданство, пол, прякор, особени белези, татуировки и други. Изготвя се и снимка в три пози - десен профил, анфас и ляв три четвърти профил. Снемат се европейски отпечатъци върху Европейска дактилоскопна карта и се вземат проби от устната кухиня за изготвяне на ДНК профил.

Срещу Цветанов се готвеше и второ обвинение - той трябваше да бъде обвинен за това, че е отказал да разпореди прилагане на СРС спрямо бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. За второто разследване срещу Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Цветан Цветанов и той се съгласи за втори път да му бъде снет. В крайна сметка обаче обвинение не беше повдигнато заради процедурно несъответствие.

Обрат - все още няма официално повдигнато второ обвинение срещу Цветанов

Няма повдигнато второ обвинение срещу бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Това стана ясно след излизането на Цветан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com