Цветанов: Искаме анкетна комисия за Лясковец, достойно е Лазаров да даде оставка

13917
Цветанов: Искаме анкетна комисия за Лясковец, достойно е Лазаров да даде оставка
Снимка: БГНЕС

Защо хората в кооперацията на Петко Савов Петков не са били евакуирани? Защо не е бил спрян токът, не е било спряно газоподаването в сградата? Операцията е пример за некомпетентност, заяви в ефира на БНТ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

От 1994 година в „Белите брези” не е имало операция, която да завършва по този начин. Как може да излиза главният секретар на МВР и да казва, че виновен бил някакъв си служител, който ходил да снимка къщата – това е несериозно, подчерта Цветанов.

От ГЕРБ питат дали операцията в Лясковец не е правена заради телевизия

Второто наблюдение на дома на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, извършено от цивилни полицаи на 13-ти март, е предупре...

Днес внасяме искане за създаване на Временна анкетна комисия за Лясковец. Убедени сме, че операцията в Лясковец е следствие на рокадите в силовия сектор – махнаха ръководството на МВР, на СОБТ, на Института по психология на МВР. Видяхме какво стана след това, добави бившият вътрешен министър.

На въпрос дали по времето на ГЕРБ не е имало съсредоточаване в други случаи и дали например случаят с убитата в Перник Мирослава не е основание да се говори за оставка на самия Цветанов по онова време, Цветан Цветанов каза, че това не е така. В онези години работех с професионален екип – поканете Калин Георгиев и Светлозар Лазаров, поканете Станимир Флоров и Владимир Писанчев и ги сравнете, заяви Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com