Цветанов избяга от делото за клевета, заведено срещу него от Мирослава Тодорова

23336
Цветанов избяга от делото за клевета, заведено срещу него от Мирослава Тодорова
Снимка: БГНЕС

Софийският окръжен съд отложи с шест дни третото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - за клевета срещу съдия Мирослава Тодорова.

Причината за отлагането е, че нито Цветанов, нито адвокатът му Елена Божурска се явиха днес в съда, предаде Агенция "Фокус". Делото е насрочено за 8 октомври от 14:30 часа.

Делото срещу Цветанов за клевета не започна

Делото срещу Цветан Цветанов за клевета не започна. Причината за това стана факт, че защитничката на бившия министър на вътрешните рабо...

Адвокатът на Мирослава Тодорова – Ина Лулчева поиска от съда да се направи последен опит за разглеждане на делото по същество. Тя отправи молба към съдебния състав да насрочи делото за друга дата, тъй като Цветанов може да се сдобие с депутатски имунитет след предсрочните парламентарни избори.

По отношение на това защо защитникът на Цветан Цветанов, Елена Божурска, не присъства на днешното съдебно заседание беше обяснено, че на посочения от нея телефон е отговорила друга жена – Деница Гулева, сътрудник в адвокатска кантора. На днешното заседание постъпи молба от Гулева, в която се казва, че не познава нито Елена Божурска, нито Цветан Цветанов. Поради тази причина тя е нямало как да уведоми Елена Божурска.

Междувременно продължава и делото за подслушване срещу Цветанов и трима директори от СДОТО - Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов. Тримата са обвинени в това, че за около три години, от февруари 2010 година до април 2013 година, не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация. Адвокатът на Цветанов - Менко Менков, за пореден път коментира, че обвинението трябва да падне, защото не е правилно формулирано. Следващото заседание по него е насрочено за 16 октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com