Да се отнема автомобилът на виновен за катастрофа, предлага НПО

34591
Да се отнема автомобилът на виновен за катастрофа, предлага НПО
Снимка: БГНЕС

На никой от управляващите не му пука какво се случва на пътя. На 30 януари съдът отмени мобилните камери като доказателство за пътно-транспортно произшествие и сега само 15 мобилни камери за цялата страна отчитат нарушения, а бяха 135. Това заяви с възмущение председателят на Асоциацията на застрахованите и пострадалите от катастрофи Владимир Тодоров в сутрешния блок на Нова телевизия.

Скандален пример в тази насока беше червеният депутат Явор Куюмджиев. Той оспори акт за превишена скорост точно на базата на мобилна камера, при това в ефира на Нова телевизия.

Майките в Шумен също протестираха срещу убийствата на пътя

Майки се събраха в градинката до сградата на община Шумен, за да протестират срещу убийствата на деца на пътя, предаде репортер на Рад...

При предишните правителства имаше спад от 20% на автомобилните произшествия. Но за шест месеца „наваксахме” това и не само, ами го и надминахме. Това не е лош късмет. Ако отидете в Автомобилна инспекция, ще видите как се анулират безброй шофьорски книжки заради фалшиви дипломи за средно образование. Така само се наливат пари към фалшификаторите, каза колега на Тодоров.

Какво се случва, когато някой без книжка бъде хванат? В България практиката е да се отнеме книжката, но като и без това нямаш? Глобите едвам се събират на 50%. Затова предлагаме в законодателството да влезе поправка, с която при тежко нарушение да се конфискува автомобилът на виновния шофьор. Може да не е негова собственост, няма значение. В Швейцария има такава практика, подчерта Тодоров.

Според изчисления на експертите, ако темпът на убийства на пътя се запази, през август в България ще загинат 60 души в автомобилни катастрофи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com