Делото срещу Цветанов за клевета не започна

10489
Делото срещу Цветанов за клевета не започна
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Цветан Цветанов за клевета не започна. Причината за това стана факт, че защитничката на бившия министър на вътрешните работи предостави билет за автобус, с което удостоверява, че клйентът й е в чужбина.

В съдебната зала стана ясно, че Цветанов е оттеглил днес пълномощното си за досегашния адвокат Десислава Добрева и е наел Елена Божурска, която е в чужбина. Съдът счете, че пътуването на Божурска не е основателна причина за отлагане на процеса и я глоби с 1000 лева, информира БТА. 

Делото срещу Цветанов за незаконно подслушване продължава при пълна секретност

Поредното дело срещу Цветан Цветанов - този път за незаконно подслушване, започна при закрити врати. Причината - секретни материали, ко...

Цветанов е подсъдим за клевета по тъжба на съдия Мирослава Тодорова. Адвокатът на Тодорова Ина Лулчева поиска ново заседание до края на седмицата, защото, след като ЦИК обяви резултатите от изборите Цветанов щял да получи имунитет, а процесът отново щял да бъде спрян.

Делото беше спряно от Софийския окръжен съд в средата на 2013 г. заради депутатския имунитет на Цветанов.

Процесът стартира заради разпускането на 42-рото Народно събрание, в което Цветанов бе депутат. Насрочването на процеса ще елиминира възможността то отново да бъде замразено заради кандидат-депутатски имунитет, ако Цветанов влезе в листите на ГЕРБ за следващия парламент. Според чл. 160 от Изборния кодекс кандидат-депутатите не могат да бъдат задържани или привличани като обвиняеми, освен за извършено престъпление от общ характер и с разрешение на Централната избирателна комисия въз основа на мотивирано искане от главния прокурор. Това означава, че по дела, по които вече са привлечени като обвиняеми (както в настоящия случай) могат да бъдат съдени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com