Делото за пребития лекарски екип продължава чак през есента

8319
Делото за пребития лекарски екип продължава чак през есента
Снимка: БГНЕС

В Софийския районен съд (СРС) започна делото за побоя над лекарския екип в квартал "Овча купел", предаде БГНЕС.

Адвокатите поискаха да бъдат разпитани свидетели, сред които и медицинската сестра, която е пострадала при побоя. Съдът допусна свидетелите. Те ще бъдат разпитани вероятно чак на 6 октомври, за когато беше насрочено следващото заседание на делото.

Обвиняемият Ленко Панов също поиска да бъде разпитан свидетел, който бил охрана същата вечер на обект, намиращ се на улица "Алабин" и бул. "Христо Ботев". Според Панов тази вечер те били заедно. Дали този свидетел ще бъде разпитан, както и още един, за когото адвокатите изложиха подобни мотиви, съдът ще прецени след разпитите на свидетелите, които допусна днес.

Самият Ленко Панов се държа грубо на излизане от съдебната зала. Той прикриваше лицето си и блъсна един от операторите докато минаваше.

Започва делото за побоя срещу лекарски екип в "Овча купел"

Година след побоя над екипа на "Спешна помощ" в столичния квартал "Овча купел", на 23 април в Софийски районен съд (СРС) е нарочено п...

Побоят над екипа на "Спешна помощ" в столичния квартал "Овча купел" стана на 23 април 2013 година. 

Според прокуратурата на 25 май 2013 г. около 00.30 часа, от ул. "Босилек" 1, е извикан екип на спешна медицинска помощ, за да помогне на жена в безпомощно състояние. Шофьорът на линейката, лекарят и медицинската сестра пристигнали на адреса в 01.10 часа. Близките на жената решили, че екипът е закъснял. Единият от тях е бил и Ленко Панов. След като преценили, че екипът закъснял, Панов се приближил до сестрата, съборил я на земята, ударил я с юмрук по главата и започнал да я рита. От държавното обвинение казват, че така той е й причинил "временно разстройство на здравето, неопасно за живота". Това е лека телесна повреда.

По предложение на Софийска районна прокуратура (СРП) делото ще се разгледа по чл. 78 "А" от НК. Така, ако Панов бъде осъден, ще бъде освободен от наказателна отговорност и ще получи административно наказание - глоба в размер от 1000 до 5000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com