Дерегистрират ти автомобила, мислиш сам какво да правиш

5762
Дерегистрират ти автомобила, мислиш сам какво да правиш

Да, ще има затвор, ако в съда бъде доказано, че някой е карал с над 60 км/ч по-бързо от съответната допустима скорост в съответен пътен участък. Това потвърди старши комисар Благородна Макева пред Нова телевизия, след като вчера (5 октомври) МВР представи предложенията си за спиране на войната по пътищата.

От думите ѝ стана ясно, че съдът има крайната дума и присъдата може да е условна. Сега МВР предлага ефективна присъда – от 1 до 3 години затвор.

Новите шофьори ще имат 2/3 от досегашния брой точки през първите 2 години

Новите водачи ще имат 2/3 от досегашния брой точки за 24 месеца. Това каза старши комисар Благородна Макева, зам.-директор на Главна ди...

Относно снемането на номера на автомобил при заловен да кара пиян шофьор или такъв без книжка, ще бъдат взети още и малкият, и големият талон. Това означава, че след като изтече административното наказание, ще трябва отново да се мине през пълната процедура по нова регистрация. На въпрос къде тогава ще седи такъв автомобил, Макева отговори, че всеки нарушител сам ще мисли какво да прави. В рамките на 12 часа ще можете да си намерите кой да ви откара колата, ако се касае дерегистрация. При вземане на номера, ще се вика „репатрат”, който да откара автомобила по предвидени от закона механизми, обясни старши комисарят.

Дерегистрация може да има и, ако дадем колата си на неправоспособен шофьор. Призовавам всички граждани да видят дали този, на когото дават автомобила си, има книжка и дали с тази книжка може да го управлява, каза Макева. Дерегистриран автомобил няма да може да бъде продаден, добави тя.

На въпрос за нашумелия случай с прегазено тригодишно дете в Сливен, Макева отговори, че прокуратурата преценява какви обвинения ще бъдат повдигнати. Старши комисарят уточни и, че МВР предлага еднократно да има възможност за прекратяване на наказателно производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com