Директорът на КТБ не обжалва гаранцията си, счетоводителките и касиерката ще обжалват

19519
Директорът на КТБ не обжалва гаранцията си, счетоводителките и касиерката ще обжалват
Снимка: БГНЕС

Оставените с определени мерки за наблюдение от страна на властите касиерка Маргарита Петрова и счетоводителките Борислава Тренева и Мария Димова - и трите служителки на КТБ, обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, ще обжалват пред Софийски апелативен съд мерките си за неотклонение.

Заседанието на съда е утре, 22 юли. Очаква се на него обвинението да представи заключението на счетоводната експертиза пред Софийския апелативен съд, пише БГНЕС. Съдът трябва да се произнесе по жалбите на Петрова, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката Борислава Тренева. Трите обжалват отказа на Софийския градски съд да излязат на свобода. Петрова и Тренева са зад решетките, а онкоболната Димова - под домашен арест. Първоначално с тях бе задържан изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев, но Градският съд го освободи срещу гаранция от 10 000 лв. Нито прокуратурата, нито Русев са оспорили гаранцията и така той няма да застане пред Апелативния съд.

На 11 юли в Созопол бе задържан Орлин Русев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на КТБ АД, за когото са налице доказателства, че лично е разпоредил над 205 млн. лева да бъдат изнесени от трезора на банката и предоставени на трети лица.

На 13 юли, преди обяд, стана ясно, че не двама, а четирима, са задържаните за изнесените с чували според обвинението близо 206 милиона от КТБ, ден преди банката да бъде поставена под специален надзор. Обвинени са четирима души – Борислава Тренева, Мария Димова, главен счетоводител, изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова. Русев и Петрова са обвинени в присвояване, а Димова и Тренева – като помагачи.

Няколко часа по-късно обвинението за изнасяне на милиони с чували от Корпоративна търговска банка падна. Според новата версия на прокуратурата от края на 2011 година до 19 юни 2014 година Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова постепенно са източвали средства от КТБ, а счетоводителките са им помагали да заличават следите.

Искат оставката на директора на "Топлофикация София" заради КТБ

Общинските съветници от БСП поскаха оставката на директора на "Топлофикация София". Аргументът е, че парите на дружеството са депозиран...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com