Доживотен затвор за Николай Русинов - Чеци

35079
Доживотен затвор за Николай Русинов - Чеци
Снимка: БГНЕС

Сoфийският градск съд осъди на доживотен затвор Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Съдът произнесе присъдата, която бе поискана от прокуратурата. Обвинението поиска доживотен затвор заради жестокостта на убийството и за това, че Яна е починала по думите на прокурора "в нечовешка болка и страдание", информира БГНЕС.

Три години след убийството на Яна ще стане ясна присъдата за Николай Русинов – Чеци

Три години след убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, подсъдимият по делото за убийството на младата жена, ще чуе присъдат...

Присъдата Русинов трябва да излежава при първоначален строг режим. Освен доживотният затвор, той трябва да плати 300 000 лева на родителите на жертвата, както и още 12 000 лева държавна такса, информира "Фокус".

След заседанието адвокатът на обвиняемия Русинов - Иво Найденов коментира, че решението на съда е взето според емоциите.

До момента Чеци, който е повече от две години в ареста, категорично отричаше да е замесен в зверското убийство, припомня Дарик радио. Той само признаваше, че е правил секс с младата жена, но по взаимно съгласие. Днес обвиняемият за пръв път даде своите обяснения за фаталната нощ и остро разкритикува работата на съда, прокуратурата и МВР.

Тялото на 28-годишната Яна Кръстева беше открито в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 г. Младата жена е била удушена часове след рок концерт на стадион Българска армия предната нощ.

Николай Русинов – Чеци дава обяснения при закрити врата

Николай Русинов – Чеци, подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата гради, дава обяснения при закрити врата, съобщи БГН...

Николай Русинов - Чеци бе задържан по случая на 26 юли 2011 г. от граничните власти на Летище София след пристигането му с редовен полет от Истанбул, но по-късно бе освободен.

През април тази година той бе повторно задържан и му бе повдигнато обвинение за убийството на базата на резултати от експертиза, която пристигна от Австрия.

През август СГС прецени, че обвиненията срещу него са разколебани и го пусна на свобода срещу 15 000 лева. На 9 август, седмица по-късно, Софийският апелативен съд реши Русинов да остане в ареста.

Двама са държали Яна, докато Чеци я изнасилвал

Николай Русинов-Чеци изнасилил Яна Кръстева, а после я задушил, като притискал устата с едната си ръка, а с другата я държал здраво за ...

Първоначално полицията задържа Пламен Трифонов, заподозрян в съучастие за убийството, тъй като по тялото на убитата Яна са намерени следи с неговото ДНК.

Процесът срещу Русинов започна на 31 януари 2013 г. Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com