Доведеният баща, който преби до смърт детето си, остава за постоянно в ареста

22120
Доведеният баща, който преби до смърт детето си, остава за постоянно в ареста
Снимка: БГНЕС

Постоянна мярка за неотклонение задържане под стража наложи Старозагорският окръжен съд на 24-годишния Атанас, който на 14 януари уби своето доведено дете – Мария, предаде БГНЕС.

Установено е, че вследствие на нараняванията от побоя, малката Мария е издъхнала.

Прокурор Митко Игнатов, заяви, че е преквалифицирано досъдебното производство от убийство- към убийство на малолетно лице по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Да, той е направил частични самопризнания как е ударил детето с юмрук в коремната област силно. Това се потвърждава и от смъртния акт. Има разкъсвания на вътрешни органи и голяма кръвозагуба, което е довело до смъртта на детето. Пастрокът твърди, че детето е плакало много и това го е дразнело. Майката на детето, с която е живеел го е напуснала и е заминала в Италия да работи, заяви прокурорът.

Пастрокът, воден от полицаите каза, че съжалява за случилото се и че го бил направил заради алкохола.

Съдия Татяна Гьонева подчерта в мотивите си, че Атанас е осъждан, няма постоянен адрес и има опасност да се укрие, за да избегне наказателно преследване.

Детето на годинка и половина почина след жесток побой от пастрока си в Казанлък. Трагедията се е разиграла на 14 януари в най-бедния квартал на града "Казмера".

Убиецът дошъл от Габрово на гости на баща си, с когото нямал контакт повече от 15 години, водил със себе си и доведената си дъщеричка – Мария. Дошли само двамата, защото майката заминала за чужбина да проституира. Така мирно и кротко живели няколко дни. Дядото – Огнян разказва, че бързо се привързал към доведената си внучка, дори я заобичал като свое дете. Купувал й мляко, направил й люлка, спяла на неговото легло. Във фаталния ден, синът му още от рано сутринта започнал да пие, той не му правил забележка, за да не се скарат. Впрегнал си каруцата и с жена си отишли до магазина да напазаруват за празника Банго Васил. Детенцето спяло на леглото и затова те бързали, за да не го оставят само. Върнали се за по-малко от 30 минути. Той оставил каруцата и влязъл в близкото кафене. Жена му се прибрала в къщата и секунди след това дотичала в кафенето разтревожена. "Каза ми, ставай бързо, няма да пиеш за този празник. Детето не е добре", разказва Огнян. Той скочил, влязъл в дома си и поел в ръцете си малкото телце. "Главата му се олюляваше, но дишаше още", продължава с насълзени очи да разказва съкрушеният дядо. Веднага повикали Бърза помощ, която пристигнала за минути. Детето е откарано в ЦСМП- Казанлък, където малко след това е починало от нараняванията си.

Бащата на убиеца е категоричен, че синът му трябва да лежи до живот в затвора. "Не искам физиономията му да видя, той не може да бъде човек. Той е животно за мен", каза Огнян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com