Експерти: Митниците се ползват от всяка партия на власт като касичка

16721
Експерти: Митниците се ползват от всяка партия на власт като касичка
Снимка: БГНЕС

Началници в митниците станаха хора, които са лоялни към съответната политическа сила. В кабинета на Тодор Караиванов намериха 12 хил. евро, вкъщи има 6 хил. лева – трябва да е обратното, ако погледнем логично на тезата за кражба, каза депутатът от „Патриотичния фронт” Емил Димитров-Ревизоро.

Това са златните момчета със златните ключета. Те са доверени лица, правят се конкурсите за тях. Ако ги хванат с пари, те никога не казват за къде са тези пари, категоричен беше Ревизоро пред Нова телевизия. Би трябвало събраните пари да се носят на някого.

МФ мисли за шефа на свиленградската митница като "изолиран случай"

"Изолиран случай" - така финансовото министерство определи арестът на временния шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов. Минист...

Този човек не ходи по трасетата, той слага смените по трасетата. Нали не мислите, че парите идват сами в митницата, иронично каза Ревизоро. Роднинската връзка е много силна – митничар си, но братята ти се занимават с внос-износ. И често има дори „топене” на ръководсто, ако има омраза към него – подхвърляне на наркотици например на правилното място, разказа Димитров.

Проблемът с контрола на границите е наличен – вместо да направим мобилни митничарски групи. За цигарите и алкохола няма измервателни уреди, не се прави нищо по въпроса. Товарим земеделците, защото администрацията не може да си свърши работата и да си събере приходите. Вместо на 30 места да сложим контрол, ние 300 хил. души мобилизираме, подчерта депутатът.

Бившият шеф на свиленградската митница Георги Шишков беше абсолютно категоричен – ако някой каже, че няма корупция, лъже. Въпросът е какъв е размерът и колко се ограничава. Не може да има толерантност към корупцията. Вижда се, че показните акции по митниците не водят до някакъв краен резултат. Считам, че резултат няма, защото по върховете, в съдебната система, има чадър. Смятам, че в случая с Караиванов трябваше да бъде проследен с парите и да видят докъде ще стигне, обясни Шишков.

Мога да дам предположение – всяка партия, вземаща властта, чрез „подобни схеми” си осигурява добруването. Предполагам, че е имало служители, които са вземали подкуп, защото са били принудени, добави Шишков.

Нов арест в митниците - на временния шеф на свиленградската митница

Проблемите в митниците нямат край. След като преди вече почти девет месеца беше арестуван заместник-директорът на Митница Свиленград Ге...

Има напредък – това е Жоро Спицата, аз съм го уволнявал, каза по адрес на Шишков Димитров. Когато го направих, той казваше, че няма корупция, радвам се, че сега сме на едно мнение, завърши Ревизоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com