Експлозия на газова бутилка рани възрастно семейство

49497
Експлозия на газова бутилка рани възрастно семейство

Двама съпрузи са транспортирани за "Пирогов" с изгаряния от втора степен след запалване на газ от неизправен уред, съобщи БГНЕС.

Инцидентът стана към 9 часа тази сутрин. Избухване на газ пропан-бутан обгори Райна и Иван С., в село Дреново, община Благоевград. 76-годишният Иван е с 15 на сто изгаряния по лицето и ръцете, а 75-годишната му съпруга Райна - с 20 процента по лицето, ръцете и краката.

Експлозията станала при пускането на газта към котлона в лятна кухня на семейството в махала Асланска. Според съпруга вентилът пуснал повече газ и при запалването й тя експлодирала. Пораженията в лятната кухня са големи. Разтворили са се прозорците, експлозията се е насочила нагоре, паднал е кирпичът от тавана, който е от гредоред. Масата и цялата кухня са посипани с отломки от тавана.

"Състоянието на двамата пострадали е стабилно, обработени са и няма опасност за живота им. Транспортираме ги за "Пирогов", каза пред БГНЕС началникът на Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград д-р Рабаджийски.

Към 10.45 часа двамата съпрузи бяха транспортирани с две линейки на ЦСМП-Благоевград за МБАЛСМ "Пирогов". До 11.30 часа на мястото на инцидента не бе правен оглед от специалистите на РЗ ПБЗН. Двамата пострадали са транспортирани до МБАЛ-Благоевград със собствен транспорт. За инцидента не е подаден сигнал на телефон 112.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com