Главният прокурор ще иска депутатските имунитети на Сидеров и Цветанов

13088
Главният прокурор ще иска депутатските имунитети на Сидеров и Цветанов
Снимка: БГНЕС

След като заработи 43-то Народно събрание, главният прокурор Сотир Цацаров ще отправи искане за сваляне на имунитетите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цацаров уточни, че ще направи това и по отношение на Сергей Станишев, който сега е евродепутат, информира агенция ПИК.

Цацаров: Борислав Сарафов е мишена, защото води разследвания за хора със свален имунитет

За втори пореден ден главният прокурор Сотир Цацаров защити заместника си Борислав Сарафов след публичните нападки на Цветан Цветанов и...

Бившият лидер на БСП дълго време си "играеше на котка и мишка" с правосъдието. Той не само не се явяваше в съдебните зали, когато бяха насрочени делата срещу него, но и бе посочил като адрес на призоваване сградата на парламента, което му даваше отлична възможност да няма личен досег с призовкарите.

Бившият министър-председател е с повдигнато обвинение за загубени няколко секретни доклада. Главният прокурор уточни, че процедурата по искането на имунитета на Сергей Станишев е по-сложна, отколкото на български депутат.

За разлика от Станишев, Цветан Цветанов редовно се явява по делата, които се водят срещу него. Само преди ден той се отказа доброволно от имунитета си, но съдът прецени, че трябва да спре едно от делата срещу него.

Съдебният процес за хулиганство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров беше спрян в сряда. Причина за това е депутатския му имунитет.

Цацаров поиска снемане на имунитета на Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в 42-то Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров ...

В Софийския градски съд трябваше да започне делото срещу Сидеров, който е подсъдим за хулиганска проява на летището във Варна. Това обаче не се случи. Лидерът на "Атака" не се яви в съдебната зала, но беше представляван от двама адвокати.

Вчера заради депутатски имунитет, СГС спря делото срещу бившия вицепремиер Цветан Цветанов за незаконно подслушване.

Самият Цветанов, чрез адвоката си Менко Менков, поиска делото да не бъде спирано. Оказа се обаче, че отказът от имунитет на бившия вицепремиер няма правна стойност, тъй като не е направен в Народното събрание. Цветанов е подал декларация, че се отказва от имунитета си пред съда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com