Гледат делото срещу Цветанов за СРС-тата на 17 април

13007
Гледат делото срещу Цветанов за СРС-тата на 17 април
Снимка: БГНЕС

Татяна Кънчева, Жанина Начева и Бисер Троянов са съдиите, които ще гледат делото срещу бившия вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ Цветанов за отказа на СРС-та по отношение на антимафиота Орлин Тодоров.

Те бяха изтеглени около обяд в Съдебната палата на случаен принцип. Делото е насрочено за 17 април, информира "24 часа". По това дело Цветанов получи 4 години затвор.

Прокурорът по делото за СРС-тата на Цветанов срещу Тодоров е доволен

Аз съм много доволен от присъдата. Винаги съм очаквал справедливи присъди от българския съд. Това каза един от наблюдаващите прокурор...

На 16 септември Съдия Христина Михова, която е докладчик по делото, си направи отвод по случая. Тя беше докладчик точно по делото, за което бившият министър беше осъден на първа инстанция на четири години затвор.

В началото на миналия месец Софийският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд (СГС) от 29. 05. 2014 г.

С нея Цветанов бе признат за виновен по обвинение за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване срещу 3 лица и получи 4 години лишаване от свобода при първоначален "общ" режим, както и забрана за заемане на длъжност в държавната администрация за срок от 5 години.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com