Гледат мярката за неотклонение на обвинения за убийството на 5-годишния Никита

6233
Гледат мярката за неотклонение на обвинения за убийството на 5-годишния Никита

Софийският градски съд ще разгледа утре, на 29 юли, мярката за неотклонение на руснака Герман Костин, обвинен за убийството на 5-годишния Никита, намерен в куфар край Пасарел. Това предаде БГНЕС.

Преди повече от два месеца съдът го остави за постоянно в ареста. През март в района на село Пасарел беше намерено телце на момче в затворен куфар. Още при първоначалния оглед бяха констатирани следи от насилие.

През месец май прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпа, с която беше увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключва, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин.

"Експертизата сочи не просто пълно съвпадение на ДНК-профила, а възможност да е от друг освен от Герман Костин числото е 1: 38 000 000 000 000 000 000", каза говорителят на ВКП Румяна Арнаудова. Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон показва, че той се е намирал в района по същото време. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване, а мотивите ще бъдат разследвани.

Самият Костин не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com