И Русия разследва загадъчния случай от Пасарел

4996
И Русия разследва загадъчния случай от Пасарел

Руският следствен комитет е образувал наказателно дело за убийството на 35-годишната Анна Леонтиева и 5-годишния ѝ син Никита, съобщи Лента.ру.

Делото е заведено на основание на Наказателния кодекс на Руската федерация, в частта му за разследване на престъпление към руски граждани, извършено зад граница.

Установиха самоличността на мъртвото дете, открито в куфар

Никита Леонтев е името на 5-годишното дете, намерено убито край Пасарел, съобщи БНР. Момчето е родено в Санкт Петербург, но е живяло в...

Припомняме, че на 23 март т.г. край Пасарел бе открит куфар с тялото на 5-годишния Никита Леонтиев, руски гражданин, с множество наранявания. Три седмици по-рано, на 2 март, край Приморско бе открито разлечнененото тяло на жена. По предварителни данни това е майката на убитото дете – руската гражданка Анна Леонтиева.

По информация от следствието те са пристигнали в България преди няколко месеца. Преди това са живели в Пермския край.

Руското издание припомня, че разследване се води от българските власти.

Припомняме, че вчера, 30 март, бе установена самоличността на убитото дете.  Момчето е родено в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия.

Полицията не дава никакви подробности за случая с детето край Пасарел

Мистерията с намереното край Пасарел мъртво дете се задълбочава. Вчера специални части от София са извършили акция в Приморско, но няма...

По информация на БНР е установен и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България. Направените до момента ДНК експертизи не доказват по категоричен начин, че именно тя е убитата жена, намерена край Приморско.

Източници от МВР заявили категорично пред националното радио, че по случая с убитото дете се работи по няколко версии, свързващи престъплението с различни хора. Все още няма конкретен заподозрян за убийството.

Близки до разследването съобщиха, че във връзка със случая МВР издирва руски гражданин, с който Ана Леонтиева е имало по-скоро финансови отношения.

 

Бащата на убитото дете, намерено в куфар, е руснак?

Има развитие по случая с детето, което беше открито убито в куфар край Пасарел, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com