И ВАС потвърди искането за 72 часа арест на Цветан Василев

17150
И ВАС потвърди искането за 72 часа арест на Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанция и не уважи жалбата на Цветан Василев срещу решението на Софийския градски съд, с което съдът не даде ход на делото по жалбата срещу искането на прокуратурата банкерът да бъде задържан за 72 часа, предаде БГНЕС.

На първа инстанция искането на защитата на Цветан Василев мярката за процесуална принуда да бъде отменена дори не бе разгледана по същество, тъй като според съда тя е преждевременна и в този смисъл недопустима, тъй като Цветан Василев на практика не е задържан.

Днес адвокатите на банкера Константин Симеонов и Лазар Караделиев поискаха от Софийския апелативен съд да отмени решението на първата инстанция и да върне жалбата срещу искането за задържане за ново разглеждане по същество от градския съд. Това искане не бе уважено от съдията по делото в Софийския апелативен съд Красимира Медарова, която е бивш председател на Централната избирателна комисия и трябваше да стане министър по организацията на изборите в служебния кабинет на Георги Близнашки. Медарова обаче оттегли кандидатурата си заради общественото недоволство.

Така мярката за процесуална принуда и задържане от 72 часа остава в сила и Цветан Василев следва да бъде задържан от българските власти, стига да се озове в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com