Има ли объркване по отношение на "Ислямска държава" заради Волжка България?

34909
Има ли объркване по отношение на "Ислямска държава" заради Волжка България?

Не искам да всявам паника, но те са наоколо. Това каза Радион Попов, който дълги години служи като разузнавач, по повод възхода на „Ислямска държава”.

Според данни на публични източници за „Ислямска държава” воюват четиридесетина българи. Службите обаче смятат, че става въпрос за четири пъти повече наши сънародници, които подкрепят екстремистите.

Експерт притисна Шаламанов: Кой ти каза, че има българи-джихадисти?

Съществува национален контратерористичен център, който събира информация за възможни опасности за националната сигурност на България....

„Ислямска държава” вече включи и България към дестинациите си на бъдеща експанзия. През страната ни вече доказано са минали трима френски граждани, които са част от „Ислямска държава” и то със самолет. А според арабиста Владимир Чуков много често се вкарват по нелегални канали през границата джихадисти, които търсят документи за убежище у нас. Няма никакво съмнение в този факт, добави той.

Има много сведения за ислямисти, с прякори Българина. Досега те не са се оказали български граждани, а са от бившия СССР, каза Чуков пред Нова телевизия. Той припомни много интересен факт – в Афганистан българското посолство в Кабул не беше разрушено и това беше един от малкото такива случаи. Пущуните, които са в основата на талибаните, ни считат за братовчеди. Заради Волжка България много хора се наричат Българина и има объркване в чуждите служби, смята Чуков.

По непотвърдена информация „Ислямска държава” е вербувала бойци в България – например в Руен. Това обаче трябва да бъде потвърдено от службите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com