Изписват намушканата Вики до края на седмицата

23343
Изписват намушканата Вики до края на седмицата

20-годишната студентка Виктория Христова, която бе намушкана от Салахедин Бин Аладин, вече е в стабилно състояние и се очаква да бъде изписана от „Пирогов” до края на седмицата. Това съобщи в ефира на bTV лекуващият доц. д-р Румен Кастелов.

„Виктория има порезни рани в областта на лявата мишница, високо в гърба и врата, както и по ръцете. При постъпването си в болница тя имаше сериозна кръвозагуба. Раните бяха обработени и зашити”, посочи д-р Кастелов. По думите му, риск за живота на Виктория не е имало.

Нападателят на 20-годишната Виктория е влязъл в преди година в България

Нападателят, който наръга многократно с нож 20-годишната студентка по политология Виктория Христова в центъра на София, е влязъл в Бълг...

Студентката беше намушкана с нож в нощта срещу събота по време на нощна смяна в малък магазин на ул. „Пиротска”. Нападателят й - алжирецът Салахедин бин Аладин на 20 години, все още се издирва.

Вчера полицията разпространи снимката му. До момента за него се знае, че е влязъл в страната преди няколко месеца, не е получил статут на бежанец.

Нападението срещу Виктория беше използвано от няколко националистически организации, които в неделя организираха шествия в София. От „Атака” настояха за изгонване на всички пришълци от България, а лидерът на ВМРО Ангел Джамбазки призова към самоорганизиране и създаване на граждански отряди. Впоследствие прокуратурата започна проверка срещу него по сигнал на Българския хелзинкски комитет.

Междувременно късно вечерта в понеделник 17-годишен сирийски младеж беше нападнат от двама души на 50 метра от лагера в квартал "Военна рампа".

Това е нападателят на Вики

Мъжът, когото полицията издирва във връзка с нападението над младата студентка Виктория Христова, се казва Салахедин Бин Аладин. Той е ...

Снимка: Facebook страница "Справедливост за Вики"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com