Животните в Софийския зоопарк не са починали от "син език"

16906
Животните в Софийския зоопарк не са починали от "син език"
Снимка: БГНЕС

Смъртността на животните в Зоологическа градина София не е причинена от болестта „син език”, съобщиха от пресцентъра на БАБХ. Резултатите от лабораторните проби отхвърлят заболяването „син език“ да е причинител на смъртността в Зоологическата градина София.

След подаден сигнал за повишена смъртност на животни в столичния зоопарк, служители към Областна дирекция по безопасност на храните, София град веднага извършиха проверка на място. Взети са всички необходими професионални мерки, за установяване на причинителя. Починалите животни са 3 гаура, 2 яка, козирог и камила.

Още едно животно почина в столичния зоопарк, други са болни

Бебе козирог почина в зоологическата градина. Зоопаркът продължава да е затворен заради мистериозната смърт на няколко животни в посл...

Изпратени са органи за вирусологично, бактериологично и токсикологично изследване в Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт "проф. д-р Г. Павлов" (НДНИВМИ) към БАБХ.

Изпратени са и проби от храната на животните за изследване за наличие на пестициди и микотоксини, като към момента наличните количества от фуража са под забрана и другите животни не се хранят с тях. Резултатите от останалите лабораторни изследвания се очакват до дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com