Йордан Бакалов: Протестиращи не са разработвани от МВР

27271
Йордан Бакалов: Протестиращи не са разработвани от МВР
Снимка: БГНЕС

Обобщената информация показва, че не са провеждани оперативно-издирвателни мероприятия, не са водени дела на оперативен отчет и не са прилагани СРС-та срещу граждани, участници в протестите. Това заяви служебният вътрешен министър Йордан Бакалов, предаде БГНЕС. Той даде пресконференция на тема" Състояние на МВР към края на август 2014 година".

На 13 ноември 2013 г. фирма "ВИП Секюрити" ЕООД предоставя 69 парапета, които са монтирани в района на Народното събрание. Металните ограждения са останали до 4 август, показва справка на СДВР. "ВИП Секюрити" е предоставила безвъзмездно 69 преградни парапета на СДВР, както и фирма "Балкан стийл инженеринг" е предоставила отново безвъзмездно 5 броя защитни пана на СДВР.

МВР няма намерение да се отказва от безпричинните проверки

За пореден път МВР демонстрира, че няма никакво намерение да се откаже от възможността да проверява безпричинно всички шофьори. Това ст...

"И двете дарения според нас като ръководство нарушават заповедта на министъра на вътрешните работи, която забранява на частни фирми да правят дарения на МВР", каза министърът.

Резултатите от финансов одит, направен в министерството, показва, че към 25 август тази година има неразплатени финансови задължения в размер над 17,850 млн. лв., по данни на второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на вътрешните работи. Освен това към момента по бюджета на МВР не е осигурено финансиране в размер на 42 585 691 млн. лв.

Според служебния министър най-голямата изненада, която той и екипът му са получили, е актуализацията на бюджета на МВР, информира "Фокус".

Бакалов обясни: "Парите, които се взеха и предоставиха на НЗОК, са в размер на 47 688 00 лв., с което се намали и самият бюджет на Министерство на вътрешните работи. Другото, което не е предвидено по никакъв начин при правенето на бюджета, е намаляването на приходите на Министерство на вътрешните работи във връзка със закриването на т.н. СОТ в размер на 26 000 000 лв. Относно обществените поръчки, това което сме успели да проверим, а искам да кажа, че проверката продължава, за 2014 г. плащанията са на стойност около 67 400 000 лв., което надвишава срока от 4 млн., остатъка по бюджета на текущата издръжка и капиталовите разходи, което е около 63 400 000 лв. В същото време са започнали процедури за обществени поръчки, намиращи се в различна фаза на изпълнение на стойност около 19 300 000 лв. В момента протича процес на цялостен преглед на процедурите за обществените поръчки, които са прекратени като процедури на стойност около 10 500 000 лв. От тях 8 220 000 лв. са за строителство и ремонти и 22 280 000 лв. са за материали и оборудване”.

МВР пак засилва контрола, ще наблюдава за несъобразена скорост

Пореден опит да се прекрати войната по българските пътища започва МВР. В рамките на тази седмица контролът за движение по пътищата се з...

Няма да има проблеми със заплатите на полицаите, увери Бакалов. Той добави:„За мен това е много важно, не защото съм министър на тази институция, но МВР има най-важната функция в държавата. Няма да има абсолютно никакъв проблем с изплащането на заплатите. Провел съм вече разговори с министъра на финансите. Имаме тази гаранция”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com