Журналисти бяха допуснати до дома на стрелеца от Лясковец

13191
Журналисти бяха допуснати до дома на стрелеца от Лясковец
Снимка: БГНЕС

Журналисти влязоха в апартамента в Лясковец, откъдето на 14 март Петко Петков стреля и уби командос и рани трима негови колеги. Журналистите влязоха за 30 минути в апартамента, собственост на 76-годишната майка на Петко Петков – Стефанка Савова, след като са подписали специални споразумения за допустимите действия в частния имот – само да се снима и да не се задават на Савова никакви въпроси за самата престрелка, съобщи БНР.

В жилището на първия етаж журналистите влязоха по стълба през терасата, защото входната врата не можела да се отвори след полицейската акция. Адвокатът на Савова - Виктор Костов, обясни защо е поканил медиите. "Преди два дни госпожа Савова беше посетена от органите на МВР и тя подписа протокол, с който прокуратурата и МВР й предават жилището обратно в нейно владение. Коментарите, които аз знам, че те са направили, са, че тя би могла да се върне да си живее тук. И тя дава възможност на българската общественост да се запознае със състоянието на нейния апартамент - разрухата, която е вътре, последиците от стрелбата, т.е. има дупки по стените. От трагичния инцидент тук на 14 март жилището е в ужасно състояние. Става ясно, че това жилище е необитаемо", каза адвокатът.

Савова каза, че ще прави ремонт, но няма никакви средства за това и ще търси. Стефанка Савова, която е настанена в евангелски център в Горна Оряховица допълни, че за Великденските празници ще остане в апартамента си.

На 14 март Петко Петков стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години той тормозел децата от близкото училище. Барикадиралият се в дома си мъж уби един от спецполицаите и рани още трима. В началото на месеца Районният съд в Горна Оряховица постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец. На 11 април обаче Окръжният съд във Велико Търново я отмени. Според окръжните магистрати определението на Горнооряховския съд е незаконосъобразно и немотивирано. Делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на съда в Горна Оряховица.

Смениха директора на МВР във Велико Търново след акцията в Лясковец

Главен инспектор Илиян Личев, който досега беше заместник-директор, е новият временно изпълняващ длъжността директор на дирекцията на М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com