КАТ връща мобилните камери на пътя

44046
КАТ връща мобилните камери на пътя
Снимка: БГНЕС

КАТ връща мобилните камери в битката с недисциплинираните водачи. Няколко месеца след като съдът обяви фишовете от тези камери за незаконни, вътрешното министерство. готви промени, които отново да ги легитимират.

В момента, без наличието на мобилните устройства, контролът не е достатъчно ефективен. Поне това показва статистиката след спирането на фишовете, издавани от мобилни камери, информира Нова телевизия.

Катаджиите пак ще пишат актове за превишена скорост

Катаджиите пак ще пишат актове за превишена скорост, както беше преди въвеждането на електронния фиш през 2011 година. Това се случва з...

Сега нарушителите ловят едва 24 стационарни камери. Те обаче се оказват крайно недостатъчни, за да хванат всички, които карат с превишена скорост. Жертвите на пътя са с 50 повече, а средната скорост, с която се кара е далеч над разрешената. Затова МВР отново предприема стъпки, за да затегне контрола.

В момента близо 150 мобилни камери се използват от полицията буквално като радари за скорост. Устройствата засичат нарушителя, но, за да бъде глобен се пише акт на място. „Което отнема 40 минути. През това време са минали още 40 нарушители, а те могат да санкционират само един нарушител”, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Министерството на вътрешните работи започва спешен ремонт на закона, който да върне мобилните камери на пътя. С промените ще отговори на всички критики на съда, като например вместо „автоматизирани устройства” ще бъде записано точно кои са стационарни, и кои мобилни.

За да се върнат мобилните камерив битката с бясното шофиран, е нужен работещ парламент, който да одобри промените, направени от МВР. Така че ще трябва да изчакаме поне до изборите в началото на октомври.

КАТ излиза на пътя за празниците

Дежурен екип на КАТ ще бъде изкаран на пътя през предстоящите почивни дни около Гергьовден. Това обясни шефът на „Пътна полиция" ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com