Кунева настоявала за по-съвременни мерки за контрол над обвиняеми?

8631
Кунева настоявала за по-съвременни мерки за контрол над обвиняеми?
Снимка: БГНЕС

Има или няма изпратено от вицепремиера и лидер на Движение България за гражданите Меглена Кунева писмо до правосъдното министерство, с което да се иска модернизиране на начините за контрол на поставени под мярка „домашен арест”?

Според вестник „24 часа” писмото е факт, но нито от правосъдното министерство, нито самата Кунева официално го потвърждават.

Според Вучков камерите из София намаляват престъпността

Наличието на видеонаблюдение намалява престъпността с между 30 и 40 на сто. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков с...

Наскоро, в сутрешния блок на Нова телевизия, вътрешният министър Веселин Вучков се оплака, че всъщност МВР не може да ограничи движението на обвинени, но все още неосъдени български граждани, макар те да са заплашени от сериозно наказание. Стана и ясно, че в България почти не се използват толкова разпространените електронни гривни, които виждаме във всеки по-нов криминален сериал. Тепърва те почват да се ползват за хора с наложена мярка „пробация”. Вътрешният министър смята също, че главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието трябва да се включат по-активно в охраняването на обвиняеми, които са изправени на съд, докато тече делото срещу тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com