Лихтенщайн разследва Цветан Василев за пране на пари

18338
Лихтенщайн разследва Цветан Василев за пране на пари
Снимка: БГНЕС

Властите в Лихтенщайн разследват банкера Цветан Василев за пране на пари. Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него. Това съобщава националното радио, базирайки се на свои източници.

Според информация на "Хоризонт" запитване е изпратено и до българската прокуратурата, в което се искат подробности за разследването срещу Василев за източването на КТБ. От държавното обвинение са потвърдили пред медията, че има такова запитване.

Иво Прокопиев: Да дойде някой самарянин да даде 6 млрд. лева за КТБ

В последно време има координирано усилие да се убеди обществото, че КТБ е работеща банка и е нужно да се спаси с държавни пари. Затова ...

Към момента шефът на КТБ Цветан Василев е под домашен арест в Сърбия.

Не знам за такова нещо, за пръв път чувам, коментира адвокатът на Василев Константин Симеонов. 

"На делото до миналата седмица нямаше нито ред за това. Ако прокуратурата по някакъв начин знае, това не е обективирано в материалите по делото", каза адвокат Симеонов.

Той припомни, че през последните седмици се появиха много дезинформации във връзка с Цветан Василев, включително и интервюта, които адвокатът въобще не е давал. "Не кореспондирам с никого, но въпреки това се появиха мои "интервюта", които не съм давал по сайтовете", допълни той.

"Преди да видя черно на бяло искането на Лихтенщайн не мога да го коментирам. Ако има наистина някакво такова разследване, трябва да видим документи, които са свързани с него. Засега нямам нито от сръбския колега, нито от прокуратурата каквато и да било информация за подобно нещо, нито от г-н Василев", добави Константин Симеонов.

Интересен факт е, че преди четири години тогавашният шеф на НАП и сегашен член на „България без цензура” Красимир Стефанов пътува до Германия заради грандиозния скандал с укриване на данъци, който избухна там. Германските власти се добраха до два диска с информация за физически лица, които са внасяли парите си в швейцарски и лихтенщайнски банки, за да избегнат данъчно облагане. Сред тези лица имаше не само германски, но и чужди граждани.

Гриша Ганчев на практика отстрани Цветан Василев от "Петрол"

Собственикът на футболен клуб „Литекс” Гриша Ганчев успя да поеме пълната власт в „Петрол”. Това е станало на и...

Самият Стефанов заяви след пътуването си до Германия, че става въпрос за влогове за 200-300 млн. евро на лица от интерес за НАП, но след това повече информация не беше изнесена. Преди няколко месеца обаче стана ясно, че Стефанов не е предал доклад в Министерството на финансите за пътуването си поради „личното си участие в командировката”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com