Любомир Павлов се отказа от делото за клевета срещу Бареков

15525
Любомир Павлов се отказа от делото за клевета срещу Бареков
Снимка: БГНЕС

Софийски районен съд (СРС) прекрати делото, което бившият съсобственик на "Медийна група България холдинг" Любомир Павлов води срещу Николай Бареков за обида и клевета, предаде БГНЕС.

Павлов, чрез адвоката си, подаде молба до съда, с която иска производствата по тъжбата му да бъде прекратено. В молбата се посочва, че е постигнато помирение между страните. Освен това, той иска да се прекрати и предявения иск, тъй като се отказва от него. Искът, който Павлов бе завел, беше за 30 000 лева.

Самото дело е от февруари 2012 година. До момента по него е имало 6 заседания, като на 7-ото бе прекратено. Конкретните думи, заради които бе водено делото, са от февруари 2012 г. – статия във в. "Всеки ден", в която Бареков заявил следното: "Иначе г-н Донев грижливо и дълги години създава един престъпен конгломерат. В него членуват той и Любомир Павлов и още доста хора". "Няма нито една друга престъпна структура, замесена в кражба по време на приватизацията, която да е оцеляла". И "Империята се гради вече 15 години и е зачената в грабеж".

Павлов и Огнян Донев са бившите издатели на "24 часа" и "Труд". По времето на управлението на Бойко Борисов двамата продадоха "Медийна група България холдинг" на компанията "Про нюз" с основен акционер Венелина Гочева. Павлов и Донев бяха обвинени в пране на пари.

Прокуратурата спря разследването срещу Огнян Донев и Любомир Павлов

Нашумялото разследване срещу мажоритарните собственици на „Медийна група България Холдинг” Огнян Донев и Любомир Павлов е п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com