МОН извърта нещата с момиченцето-аутист към инцидент, майката иска истината

17623
МОН извърта нещата с момиченцето-аутист към инцидент, майката иска истината
Снимка: Thinkstock/Guliver

Вземайки дъщеря си от главния вход на училището (IV-то помощно училище „Проф. Димитър Кацаров”), разбрах, че блузата ѝ е обърната. Пипнах я и видях, че тя няма сутиен. Това разказа майката на момиченцето-аутист Ана-Мария Радосвета Симеонова.

Чак след десетина дни дъщеря ми Ана-Мария внезапно каза, че „чичкото я пипа”. Показа и местата, къде я е опипвал. Бях шокирана, направо откачих, каза Радосвета Симеонова. Когато се опитвах да я накарам да се изкъпе, да си свали дрехите, следваше поток от думи от нейна страна: „Мамо, мамо, не давай”, „Чичкото каза – сваляй гащите”, „Пипа дупето – боли, боли”, продължи с разказа тя пред Нова телевизия.

Откриха причината, водеща до аутизъм

Американските учени се доближиха до отговора на въпроса: „Какво точно предизвиква аутизма?” Те изяснили, че хората, страдащ...

Искам да знам какво става – не знам кой е бил този човек. Тя е дете, което влиза в пубертет, поема много и знае много неща, но съм категорична – но това не е случайно. Поведението ѝ се промени много – тя вече не обръща внимание и не прави обичайни за нея неща, например да застане до някое дърво и да събира буболечки, каза покрусената майка.

Същевременно заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева твърди, че в протокола майката била споделила, че „детето е склонно да се заголва, да си вдига блузата”. Нека покажат протокола и да се види – аз такова нещо, че се разголва, никога не съм казвала, категорична е майката. Съпругът ми е говорил, че Ана има навик да си играе с дрехите и заради това от МОН вероятно подчертават това, смята Симеонова.

Психологът на училището Весела Огнянова заяви, че всичко е проверено в училището. Експертът каза, че бащата е бил посочвал, че детето си вдига блузата, но не можа да обясни защо е било без сутиен. Учителят, който е бил с Ана-Мария, твърди, че никога не си е позволявал нищо с нея и с никое дете. Ана-Мария не е оставала без надзор, категорична е Огнянова.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Кастрева посочи, че на 29 сепетември вече за случая се е заговорило като за случай за насилие. На 23-ти, когато са започнали събитията, всъщност още не се е говорело за насилие.

Високите нива на мъжки хормони причиняват аутизъм?

Група учени от Великобритания и Дания потвърдиха научно, че децата аутисти в периода на вътреутробното си развитие са били подложени на...

От полицията посочиха, че работят по случая от четири дни насам. Абсолютно всичко се проверява – и версията за сексуално насилие. Г-жа Симеонова ще получи отговор от прокуратурата след проверката, каза заместник-началник на Седмо РУП Иван Пепелджийски.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com